İzmirde dc motor ?

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar formda aha önce denk gelen olmuytur belki yaptığım proje dolayısıyla silecek motoru almıştım ancak aldıktan sonra arastırdımki bi terslik oldu burda :) silecek motorları sorun çıkarır dediler falan nitekim öyle oldu silecek motoru kadar lanet bi şey yokmuş sürüyoruz motoru onda sıkıntı yokda durduğu zaman motorun içindeki o yalıtkan kısıma denk gelir durarsa mil bir daha yol almıyor milini penseyle çevirmek gerekiyor böyle saçma bir şey benimde sistemim şişe dolum olcak yani bol miktarda dur kalk yapacak daha birde hız kontrol yapacaktım muhtemelen oda sıkıntı çıkaracak çünkü onun hakkındada genelde yorumlar olumsuzdu sargılardan dolayı hız kontrolü olmayabilir falan diye muhtemelen oda sorun çıkarcak o nedenle normal dc motora döndük mecburen sistemim 1Metrelik konveyör üstündede 5 adet gazoz şişeşi olumu yapmayı planlıyoruz konveyör tahta vs.. değil kama demirinden yapımdır.Birde bu dc motoru redüktörlü seçmek şartım mesela ac motorda redüktörlü almamazını sebebi devrini düşürmek değlmdir biz zaten dc motorda düşük deverli alırsak redüktörlü dc motor almaya gerek varmıHerkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çok uzun süreli kullanmadıktan sonra silecek motoru işini görür. bahsettiğin sıkıntının sebebi yanlış ucu kullanıyor olmandan kaynaklanıyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,971
Son üye
umutcelik

Yeni konular

Geri
Üst