İndüksiyon Isıtma Sürücü Devresi

tristörde kullanılabilir başka bir elemanda minimum 30 us pulse boyu ayarlanabilir
çıkışa bağlanacak uygun sürücü devreyle her anahtarlama elemanı kontrol edilebilir.
 
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

arkadaşlar örnek olması açısından bir şema daha bu şemayı aldığım site ispanyolca ama adam baya bi açıklama yapmış ve pek muaallakta bişi bırakmamaya çalışmış ama ben yine pek bişi anlamadım desem yeridir
 
İndüksiyonla ısıtma deneyecek arkadaşların Half {yarım} köprü ile başlamasını,3_4 mm.çaplı bekır telden 5_7 sipir arasında 2 cm.çapında bir ısıtma bobiniyle başlamalarını öneririm.Igbt veya Mosfetleri pals trafosu ile tetiklemeleri daha kolay olacaktır.Besleme gerilimi olarak 30-40 volt gerilimle başlayıp daha sonra yüksek gerilimlere geçilmelidir.Kullanılacak güç enaz 150W. gibi olmalıdır,ideal 500W.bir trafodur.Başlangıçta ucuz IRFZ 44 veya IRF3205 mosfetleri kullanılabilir.Tecrübe kazanmak için 10 Khz.den başlayıp yüksek frekanslara çıkmalıdır.Isıtma veya kızıl elde etmek için 10-30 amper arasında bir akım gerektiğinden kullanılan kabloların 4-6 milimetrekare kesitli olmasına dikkat ediniz.Kolay gelsin.
 
arkdaşlar iş yoğunluğundan siteye girmeye zamanım olmuyor ilk boşlukta daha önceki sayfalarda paylaştığım yarım köprü 4046 ile yapılmış bir şema var onu deneyeceğim
 
tetikleme trafolarının yapısı hakkında bilgi verebilirmisiniz
 
arkadaşlar merhaba
forum olarak çok güzel bir paylaşım alanı oluşturulmuş admin ve mod arkadaşlarıma, tecrübesini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

öncelikle benim birkaç sorum olacaktı.

İnduction sistemlerde kullanılacak sürücü devrelerinde nasıl devre önerebilirsiiniz ?
benim kullandığım devre IR2153 ve TL494+IR2113 ortak devresi

ikinci olarak IGBT ler nasıl nasıl olmalıdır.
HIGH POWER SWİTCHİNG 2MBI 50N-120 fiyat olarak biraz fazla sanırım ama kullanmak istiyorum uygunmudur? veya IGBT lerin özelliği ne olmadılır?
Hiper Fast High Speed IGBT tarzındamı olmalıdır. ?

IXGH 16N60C2D1 IGBT kullandım mükemmel sonuç elde ettim ama tank ve kapasite ler çok aşırı ısınmadan dolayı süreklilik sağlayamadım. ısınma problemini aşmak için su soğutma sistemi yapmak istedim sonrasında coil va kapasite değerlerini değiştirdim daha önceki denememerimden çok daha güzel sonuç elde ettim ama çok kısa bir süre sonra 4 tane IXGH 16N60C2D1 IGBT patladı. IGBT lerde ısınma oluşmuyor ama anlık patlamalar oluyor sonrasın da IRFP460 mosfet ler ile uygulama yaptım yine patlama!!!:eek:

sonuç olarak kararlı çalışabilecek bir sürücü devresi ve güç devresine ihtiyacım var

sizlerin tecrübe ve fikirleri projem konusunda bana ışık olacaktır.

Saygılar
 
yönetici arkadaşlarımız sanırım çok fazla yoğun flot yapmak istemiyorum ama uzun zamandır cevap alamayınca tekrar yazmak istedim

saygılar
 
Sn.Üyemiz;

İlk önce yaptığınız devreleri bizimle paylaşsanız da biz de size şurasında yada burasında problem var şöyle yada böyle düzeltebilirsiniz desek sizin gibi yeni üye olmuş bir arkadaşımız için daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Malum burası bilgi paylaşım platformudur. Sizin neyi nekadar bilmeden fikir yürütmek amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmak gibi bir şey oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst