İşin içinden çıkamadım led armatür bağlama

RoyFokker

Üye
Katılım
7 Ağu 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar elimde bir led armatür , sigorta ve sıva üstü anahtar var bağlantısını nasıl yapabilirim forumda aradım fakat bulamadım forumda varsa konu linki atsanızda olur :(

g2ygqO.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadasım fazı sigortaya gir çık anahtaara gır çık let armature gır notr u de dırek armature bağla iş tamam.
 
ayrıca led armatürün çalışma voltajına dikkat etmek lazım. dahili trafosu yok ise direkt 220v ile çalıştırılamaz. üzerinde 220v ile çalıştırılacağı hakkında bir emare varsa çalıştırılır aksi halde harici trafo kullanmanız gerekiyor.
 
çizim yerine led armatür'ün fotosunu eklesen kabloların çıktığı arka taafının daha isabetli olurdu çünkü 12v led armatürse 220v verince patlar bir kaç sigorta atar saatteki de atabilir...
neon lamba deneyimde öyle oluyordu ...
 
220v ile çalıştırabileceğim yazıyor resmi çizerek anlatırsınız diye eklediydim. şebekeden gelen fazı sigortanın altına mı bağlıyacam tam anlayamadım :( nötre direk ek yapıpı armatüre mi bağlıcam sigortayala veya anahtarla hiç bir bağlantısı yok mu?
 
led_arm._220vac_baglantisi.jpg


1- AC 220 voltta (Şebekede,sanayide tek veya 3 fazlı olarak kullanılan elektrikte) kutuplar arasında bir fark yoktur,her ikisi de aynidir, yalnız biri nötr (İdealde toprakla ayni voltajda) diğeri faz (Toprağa göre 220 volt ac volt gerilim farkı olan) olan,ama elektrik olarak ayni özellikte 2 ac ucu şeklindedir. Sigortalarda,anahtarlarda,duylarda,vb. değişik bağlantı giriş kutbu yoktur,ancak faz girişi mutlaka K.K.K.R'sinden,sigortadan,anahtardan sonra lambalara verilir ki faz anahtarla kesilip, özellikle de flüoresan benzeri lambalarda anahtar kapalıyken (topraktan kapalıyken) bir ışıldama (parıldama) olmaması içindir.
2- led armatürlerin üzerinde 220 vac etiketi varsa 220 volt ac'yi direk bağlarsınız.220 volt ac/dc veya 24 volt ac/dc 12 volt ac/dc yazan led ampül/armatürlere de ac/dc yazdıkları sürece üzerlerinde yazan bu voltajı hem dc hem ac olarak da uygulayabilirsiniz.
3- Şekildeki led armatür 220 vac ile direk çalışıyorsa, + ve - işaretleri ile bir dc akımı sembolize eden bu işaretleri kullanmanız hatalı olmuştur.220 vac yazarak veya alternans işareti şeklinde ifade edip yanına 220 volt yazmanız daha doğrusu olurdu.Kolay gelsin.
 
Çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst