İŞ Güvenliği Yönetmenliği Kaçak Akım Rölesi.

iKSiR

Üye
Katılım
5 Mar 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
40
Selamun aleykum hayırlı işler bozl kazançlar arkadaşlar..
Ben küçükte olsa bir işletmede elektrikciyim başımdan geçen bir olayı anlatarak aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabileceğini düşünüyorum.. Malumunuz yeni yönetmenlikte Binek ve Yük asansörlerinde Kaçak Akım Rölesi isteniyor 30 mA malumunuz hiç bir şekilde bu KKR tutumuyor en azından ben tutturmayı başaramadım.. :)
Arkadaşlar benim yeni öğrendiğim pek kimseninde bilmediği bir KKR Modeli bir arkadaş sayesinde öğrenmiş oldum Frekans Kontrollü Kaçak Akım Rölesi eğer çalıştığı şirkette bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa Tedarik etmesi biraz güç olsada bu Frekans Kontrollü Kaçak Akım Rölesini tedarik ederlerse sorun çözülmüş olacak.. Umarım Bir Kaçk meslektaşıma faydam dokunmuştur.. [h=3]Schneider Markası ilk tercihiniz olsun 30 mA IS (Frekans Kontrollü KKR )[/h]
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bahsettiğiniz kaçak akım şalteri,IS değil,SI olsa gerektir.Bu şalterin,frekans konrolu ile ilgisi yoktur.Selektif dediğimiz,zaman gecikmeli tiptir.Yine de,bu tip sorunların çözümünde yardımcı olabilir.
 
Bana söyleyen öyle söylediği için sizinle paylaşmak istedim düzelttiğiniz için teşekkür ederim :) ben faydasını gördüm bayağı iyi :)
 
Çalışanların iş güvenliği uzmanı tarafından rehberlik, danışmanlık, risk değerlendirme, çalışma ortamı gözetimi, eğitim ve bilgilendirilmesini kapsar.
 
Arkadaşlar sizin bahsettiğiniz modellerin tamamini kullandım yanlız hfm asansörlerinde tek bir modeli tutturabildim asansörlerimizde kırmızı etiket almıştım bu durum yüzünden yeşil etiket alamadim umarım bu durumdaki firmalar konuyla ilgili bilgi sahibi olmuştur.
1420373032215.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst