Üniversiteliye Staj Çilesi

birçok dönem arkadaşım bedaş'ta direk staja başladı benim de..
 
Ben de aynı sıkıntıları yaşadım. Ancak tanıdık aracılığıyla bulabildim. tanıdık yoksa staj da yok maalesef. Dediğiniz gibi çok kötü bir durum.
 
torpıl olsada bazen bır ıse yaramıyor yaz stajını ufak bır dukkanda yapıyorum(torpille gırdım sozde)1.gun sabrettım.2.gun sabrettım.3.gun artık dayanamadım ustanın tekı ters bır sey soyleyınce bırakıp geldım resmen stajere bedava amele gozuyle bakıp her ısı yaptrıyolar (bıde ısı oretıyoz demıyolarmı)dosyayı bıraktım hoca gelınce dısarıya yolladık dıycekler ama benım umudum yok yanacak stajım galıba bır anlık ofkenın kurbanı oldum
 
Trajı komiktir gittiğimiz bir fabrikada özellikle staj yapacağız öğrenciyiz diye söylediğimiz halde kaç yıllık iş tecrübeniz var dediler sonra tecrübesiz stajer almıyoruz dediler.
Süper ya birgün biryerde bir adama mezbaanın yerini sordum o da bana dedi ki o da kim yeni mi taşınmış bilmiyorum ben diye karşılık verdi senin yaşadığın olay aynı buna benziyor
 
benim çok şükür staj sorunum olmadı.Yazılanlara bakıyorum da, staj yapmak için yer bulunamazken iş hayatında nasıl bulanacak.
 
Aslına bakarsanız bazen bizde de problem olabiliyor bazen işgüzar davranıyoruz çok araştırmıyoruz bir kaç yeresorduktan sonra umudumuz kırılıyor vazgeçiyor istemediğimiz bir yerde istemediğimiz bir şekilde başlıyor ve mutsuz oluyoruz.
Bunun sebeplerinden çoğunluğu işletmelerin stajyer fobisidir bunu da söyleyeyim.
 
3 ay boyunca toplam 30 yere başvurdum. Bu süreç içinde sürekli bazı şirketlerin üzerine gittim. IK'ya mailler attım. Çoğundan red cevabı aldım. 'Şuan bulunan kurumsal anlayışımızda size layık bir yer yoktur. Başarılarınızın devamını dilerim.' gibi yanıtlar aldım. Daha sonra şans eseri konumu itibariyle yüksek biriyle tanıştım. İlk olarak Ankara EMO müdürüyle daha sonra onun arkadaşı ve İstanbul Beşiktaş EMO şube müdürüyle tanıştım. O bana güzel bir yer buldu. Şimdi şantiyede herşey tıkırında gidiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst