Çalışmalarımız hakkındaki ankete katılınız.

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Biz yaptık,Yapmaya devam edeceğiz. Tek yapan olmaktansa birlikte yapmak istiyoruz. Bu projeleri Türkiye'nin projesi olarak görüyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz? Bizimle paylaşırmısınız.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ben bu konudaki çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. İnsallah Allah muvaffak eder. Ama ben bizim sanayi sektörümüzden ve mesleki eğitimden şikayetçiyim. Birbirleriyle iletişimi gerçekten kopuk. Böyle konuşmamın nedeni böyle uğraşlar bir türlü ticari olup emek veren arkadaşlarımıza maddi anlamda fazla birşey katmıyor. Buda uzun vadede millet olarak pes etmemize neden oluyor. Avrupa o yüzden ileride. Oysaki maddi imkan olsa biz daha iyisini yaparız. Sitemim sanayiye; değmeyecek şeylere milyarlarca lira yatırırlar. Ama kendi bünyesinde bişeyler başarmaya çalışan nacizane elemanlarına 1 lirayı bile çok görürler. Kendimden örnek vereyim. Kağıtçılık sektöründe çalıştım. 6adet çocukbezi hattı kurdum. 2 fabrika tesisi kurdum. Hastabezi ve Islak mendil tesisleri cabası bunların üstüne. Ayrıca hasta bezini yatakkoruyucu makinasına çevirdim. Paketleme makinaları yaptım. Kumaş ve iplik makina imalatındada çalıştım. İyi bir otomasyoncuydum. PLC bilgim zayıftı. Yetmedi megep kurslarına başladım. Evimdede omron- siemens- siemens logo möller- mitsubishi a serisi plclerle oyuncak gibi oynuyorum artık. Neden biliyormusunuz????????????? Piyasalar bozuk ya artık hiç bişey bilmeyen eleman istiyorlar. Bizler pahalı geliyor muşuz!!! Şimdi sadece tesisat yapıyorum. Bina tesisatı bu kadar birikimin üstüne pessss diyorum. Arkadaşlar.......
 
Sıkma canını, ben yeldeğirmenlerine savaş açan donkişot gibi hissediyorum kendimi. Ölene kadar şavaşmaya ant içtim. Ömrümün hedeflelerime ulaşmaya yetmeyeceğini düşünüyorum. Ancak hedefi tutturacak birilerine yol açmaya çalışıyorum. Kimse bunun farkında olmasada yaptıklarımızın önemi bir gün anlaşılacak. Ve o gün katkıda bulunmayanlar biz yaptık diyecekler. Tıbkı bugün katkıda bulunmadıkları başarıları sahiplendikleri gibi...
Yaklaşık bir yıl sonra proje tamamlandığında Türkiyede otomasyon network'ü kurmayı planlıyorum. Her bölgede birden fazla partnerler bulup. Homo office çalışma sistemi oluşturacağız. Her ayın ilk iki haftası ücretsiz temel seviye ve ileri seviye otomasyon kurslarını ücretsiz olarak vereceğiz. Partnerlerimizin projelerine her türlü teknik desteği en üst düzeyde ücretsiz vereceğiz. Tek ihtiyacımız olan sistemi ayakta tutucak kazanç. Umuyorum ki onuda Türk plc sistemleri satışlarından elde ederiz. Çalışmalarımızı bazı kurumların desteklemesi ise maalesef tam bir hayal. Zira onların kimleri desteklediği ortada...
 
salıh bey merhabalar sımdı ben sızden urun alacaksam ılk once avantamı ısterım ama mutlaka avantamı vermezsenız ben sızden cıhaz almam ılk once bunu acıkca bılınız.sımdı bu ıstedıgım avantayı acıklıyorum bana sıstemınızı tamamen vede kusursuz olarak anlatacaksınız bana ne kadar surede ogrenırsem ogreneyım bana bunu ogreteceksınız gecenın saat ıkısınde arayıpta sıze fılanca komut ne dıye sorabılecegım bana en ozel telefon numaranızı vereceksınız.evet salıh bey bana bu avantaları verecekmısınız acaba
 
Hayır,Böyle bir destek verebilmemiz söz konusu değil.
 
fultek_salih ' Alıntı:
Hayır,Böyle bir destek verebilmemiz söz konusu değil.
ben boyle bır destegı musterıme verırken sızınde aynı destegı de bana vermenız gerekır dıye dusunuyorum mesela su an gemo plc nın ar2 plc sını kullanıyorum ama gec vakıtte bıle arasam kısı bana destek ıstegıme cevap verıyorlar bana sımdı sızden oyle bır destek veremeyecegınızı deklare edıyorsunuz mesela ben cıhazı arıtma tesısınde kullandım atıyorum marmarıste bes yıldızlı otelde sorunum var gece 2 de oraya vardım sorunu cozemedım sız bana cevapmı veremeyecekmısın o saatte acaba yoksa bız sızı oyle bır egıtırızkı sızın ona ıhtıyacınız kalmazmı dıyorsunuz
 
Gezer77 ' Alıntı:
salıh bey merhabalar sımdı ben sızden urun alacaksam ılk once avantamı ısterım ama mutlaka avantamı vermezsenız ben sızden cıhaz almam ılk once bunu acıkca bılınız.sımdı bu ıstedıgım avantayı acıklıyorum bana sıstemınızı tamamen vede kusursuz olarak anlatacaksınız bana ne kadar surede ogrenırsem ogreneyım bana bunu ogreteceksınız gecenın saat ıkısınde arayıpta sıze fılanca komut ne dıye sorabılecegım bana en ozel telefon numaranızı vereceksınız.evet salıh bey bana bu avantaları verecekmısınız acaba



sayın gezer77


muhterem kardeşim/abim.Sizi sevdiğimi bilirsiniz ama malesef ben bu konuda size muahlif olacağım.
Ben PLC yi donanımsal olarak bilirim.yazılımını malesef bilmiyorum.Zaten PLC ile uğraşmıyorum.Anlamadığım için uğraşmıyorum.


Onun için,bir Türk firmasının yapmış olduğu bu girişimden dolayı gurur duymakla birlikte,abi ellerinize sağlık harika olmuş ama şurasını şöyle yapsanız süper olur deme zevkini yaşayamamamın züntüsünü de duyuyorum.


Benim kompanzasyonla ilgili sıkıntımı biliyorsunuz.Yeminler olsun 6 ay trafo dairesinde yattım desem yeri var.Dünyanın en iyi PLC markası ve dünyanın elektrik devi dediğimde anlarsınız,o firmayı aradım o ona aktardı,o ona.



Ali beye aktarıyorum(isimler atmasyondur) bir saniye
.Buyurun ben Ali,
........
-efendim o konuya veli bey bakıyorlar.Aktarıyorum.
- alo veli bey.Veli bey Almanyada seminerdeler efendim.Hasan beye aktarıyorum.
-hsan bey bizim kompanzasyon.
-Pardon hasan değilim ben.kendileri amerikadalar.



vs vs vs... ve sonunda bir muhattab bulabildim ve pazartesi günü gelirim dedi.8 ay oldu hala gelecek.Ama kabahat bende,hangi pazartesi diye sormayı unutmuşum.

Aynı şeyler,dünyanın sayılı sayaç ve trafo üreticilerinden olan bir firmada da başıma geldi.Herkes toplantıda,toplantıda olmayanlar eğitimde.Muhattab yok.Olanda sizin üç kuruşluk(onlar için 3 kuruş) PLC nizle ilgilenmiyor.Bilmem ne otomobil fabrikasının komple sistemi işi ihalesine takmışlar kafayı.

- Şimdi ben de soruyorum.Gecenin 3 ünde bosch PLC nizin komutu kafanıza takıldığında Robert BOSCH un varislerini evinden mi arıyorsunuz?

- Siemensin bilmem ne inputunu sormak için siemens Türkiye nin genel müdürünü pijama ile tesise mi getiriyorsunuz?


- Ama omronda böyle bir dert olmaz,çünkü gecenin 3 ünde japonyada gündüz olduğundan ,yetkililer ayakta olurlar.

Şunu derseniz ki:
Sormama gerek yok,onların komutlarını sular seller gibi biliyorum.
Şunu derim ki:
Nereden biliyorsunuz?
Kursuna gittim derseniz,derim ki verin o kadar parayı bu firma da öğretsin ki gece aramayın.


Yine şunu derseniz ki:(simens omronu bilmiyorum ama) öreneğin schneider elektriğin 7/24 telefonla destek hattı var ve gerçekten destekleri güzel.O yüzden aramama gerek kalmıyor,O zaman siz de destek hattı kurun.

Ben de şunu derim:

Siz de bu firmadan PLC yi o paralara ve o miktarlarda alın,bu firma da açsın destek hattı.Öyle ya türkiyede kaç tane siemens plc var.Sizce 10 000 tane var mıdır.Bence çok daha fazla.

Uğraşmadığımdan fiyatlarını da bilmiyorum.1000 euro mu?Bana verin 10 000 000 euro,o zaman gece beni evden aramanıza gerek kalmaz,ben sizin iş yerinizin önüne 5 tane nöbetçi mühendis dikerim.


Ben sitenin web sitesine baktığımda,bu plc nin vatanperverane bir düşünceyle oluşturulduğu kanaatine vardım.Burada da görüşlerimize sunulmasının bize ve forumumuza verilen kıymetten kaynaklandığını düşünüyorum.

Ha belki bu ürün Siemens S7 ile aynı işe yaramayabilir-bilmiyorum- ama en azından işe yarar yerlerde neden kendi ürünümüzü kullanmayalım.

Neden geçerken uğrayıp bir çay içebileceğimiz,dilinden anladığımız ,sorun olursa gidip ağız tadıyla kavga edebileceğimiz bir firmayı tercih etmeyelim?

Sonuçta evet paranın bir kısmı malesef hammadde(kompanentler) olarak yurt dışına gidecek.Ama birazı da bizde kalacak.Biz ihracat yapan bir firmayız.

Biz o euroları ülkemize sokmak için akşama kadar ne terler döküyoruz,ne uğraşıyoruz.Varsın bizde kalsın.Bizim üreticimiz bizim ekonomimize harcasın.

Çok mu uzadı ne.

Sürç-ü lisan ettimse affola.Ülkemiz için çalışan tüm işçi ve üreticilerimize saygılarımı sunuyorum.
 
Ben 14 senedir otomasyon işleri yapıyorum. Bu süreçte bir çok sıkıntılı işlerle uğraşan insanlar tanıdım. Elimden geldiğince hepsine yardım ettim. Yardımlarımın ön şartı bizden bir şeyler satınalmasıda değildi.
Yeni başladığım her otomasyon projesi öncesinde kendime şu soruyu sorarım, Acaba ön göremediğim işin tamamlanmasını engelliyecek teknik bir sorun çıkarmı? Zira teknik sorunları çözemediğinden dolayı işi tamamlayamayan bir çok otomasyoncu gördüm. Bu kişilerin maddi durumları müsaitse ücret karşılığı değilse vaktim oranında ücretsiz olarak yardımcı oldum. Bu işlerden bazıları benim teklif verdiğim fakat fiyatın yüksek olması sebebi ile kabul edilmeyen işlerdi. Ben 14 yılda hiç bir projede yetersiz kalmadım, yardıma muhtaç olmadım. Bu başarımın sırrını yardım isteyenlere koşarak gitmemde buldum.
Yardım etmeyi, bilgi paylaşmayı kendime amaç edinmeme rağmen, Sahip olduğum imkanlar bunu sınırlıyor. Belki bir gün ekonomik sorunlardan kurtulursam tamamen bu konuya yönelebilirim.
Bir eylemi yapmakla bu eylemi yapmaya söz vermek farklı bir konu. Yaptığımız otomasyon işlerinde müşterilerimiz 24 saat içerisinde arızaya müdehale garantisi istiyorlar. Böyle bir garantinin sözünü hiç kimseye vermedim. onlarca bin eur'luk işlerde bile. Verdiğimiz söz ancak 48 saat olmuştur. Diğer taraftan 14 senedir arızaya müdehale sürem 24 saati aşmadı.(sistemi durdurmayan arızalar hariç). Böyle olması bence tamamen bir tesadüftür, Zira her gün dolu dolu çalışılacak işler var ve bu işler bazen şehir dışında ve yutdışında olabiliyor.
Anlaşılmasını istediğim bir diğer konuda planlarımızda ticari beklentilerin farklılığıdır. Biz Gemo ve benzeri firmaları rakip olarak görmüyor bilakis ortak olarak görüyoruz. Eğer siz Gemodan memnun iseniz biz bundan ancak mutluluk duyarız. Zira amacımız yerli plc ürünlerinin piyasaya hakim olması ve ihraç edilmesidir. Ladder Türk formunda tartışmaya açtığımız fakat kimsenin katılmadığı bir konu var, Firmware yüklü chip'i satışa sunmak ve bu chip ile bir çok Türk plc üreticisinin ortaya çıkmasıdır.
Gemo hakkında neredeyse her forum sitesinde teknik destek memnuniyeti belirtiliyor. Diğer taraftan büyükler hakındada memnuniyetsizlik belirtiliyor. Ama tüm bunlar sonucu değiştirmiyor. Satışlar ve sonuçları ortada. Sonuçları görmek için birde fuar alanlarına bakın. Birisi hosteslerle bezenmiş lüks stantlarda fuarın merkezinde. Diğer kıyısında ve 15 m2 alanda. Bir devlet büyüğü falan geldiğinde hangi stantı ziyaret ettiğide malum.
Merak ediyorum alıcılar Gemo ucuz diyemi alıyor yoksa yerli diyemi alıyor. Yerli diye alıyorum diyen varmı? eee hepimiz milliyetçiyiz, Biz Türküz. Türk önde Türk ileri dendiğinde tüylerimiz diken diken olur...
Bildiğiniz gibi softwarelarımız henüz tamamlanmadı, Mal satma kaygımız veya beklentimiz yok. Tüm yazdıklarım bu kaygılardan uzak olarak hazırladım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst