2000 KVA Trafo Yüksüz Kompanzasyon

merhabalar
sayın tknsyn köhler firmasının yazısı ektedir


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
evet ben de bir sayaç firmasının web sitesinde öyle okumuştum.k l uçları ters bağlanırsa,sayaç 2.8.0 hanesine yazar diyordu.Ben de o yüzden alakayı kuramamıştım.
 
5 aylık sure boyunca neden şantiye elektriğinde kalmadınızda 7600 kva'lık c1 tipi sistemi devreye aldınız? bir sorumda su olacak bu trafoları paralel mi bagladınız?
 
paltoolu ' Alıntı:
5 aylık sure boyunca neden şantiye elektriğinde kalmadınızda 7600 kva'lık c1 tipi sistemi devreye aldınız? bir sorumda su olacak bu trafoları paralel mi bagladınız?

bu trafolar birbirlerinden uzaklıkları 15 km olan 4 ayrı işletmede çalışmaktadır.
 
Bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Tedaşa ait ölçüm noktası fiderde ise veya ilk tesisteki KÖK de ise, birbirinden 15 km.mesafedeki tesisler arası havai hat ise bu durumda trafoların boştaki kayıplarını karşılamak için bağlanacak kondansatörlerin değerlerinin %1-2 oranında olması yeterli olabilir.
Güç trafo imalatlarının son dönemlerde kaliteli oluşu trafoların boştaki kayıplarını minimize etmiştir.Tedaşa ait ölçü noktasından hassas değerler alınarak,sabit kondansatör güçlerinin büyütüp küçültülmesi tercih olunur.
Tedaşa ait ölçü noktasının fiderde olması durumunda ve TM ile tesisler arası mesafenin uzun olması durumunda sabit kondansatörler çok daha küçük değerli olmalıdır.
 
arkadaşlar elimde 1200 kva lık biri eski ve yeni olmak üzere 2 adet trafo mevcut, benden önceki elektrikci arkadaşlar bütün yükü tek trafoya vermişler 2. trafoda ise sadece 2 adet klima santrali calışmaktadır, sorum şu olacaktır? 2 adet klima santrali bağlı olan trafoyu devamlı açık bırakırsam reaktiften cezaya giriyor bu yüzden hergün kapat ac yapmak zorunda kalıyorum nasıl bir yol uygulamam lazım yardımcı olabilirseniz sevinirim...
 
klimaların total yükü için diğer trafoda boş yer varsa, yükü aktarıp diğer trafoyu tamamen kapatabilirsiniz.

Böylece sadece reaktifi dengelemekle kalmayacak, aktif tüketimi de azaltmış olacaksınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst