led tabela yardım

ttrkn

Üye
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
255
Puanları
1
Arkadaşlar bugüne kadar hobi olarak bi dünya led tabela yaptım ve genelde ucuz diye dekato denilen malzemeyi kullandım.Şimdi bir tanıdığım benden bir tabela istedi fakat daha önce birilierine yaptırmış ve tabelada kullanılan malzeme dış ortamda güneşten deforme olmuş. (eğilme-bükülme olmuş. ) şimdi merak ettiğim dekato malzeme gunes te nasıldır?zaman la egilirmi bükülürmü ? Pleksiglass ta kullanabilirim ama yinede daha önce dekato dan tabela yapan bir arkadaş varsa nasıl sonuçlar elde edebildiğini yazarsa çok iyi olur.

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ttrkn kardeş madem bu konularda bilgilisin, bende senden bi yardımda bulunmanı rica edeceğim. Bizim Halk Eğitim Tiyatrosuna ödenek ayrılmadığı için biz kendi aramızda para toplayıp bez afiş yaptırıyoruz. Bende düşündüm ki eğer 29 harf ve 0 rakamından 9 rakamına kadar olan yazı ve rakamları led ışıklı yapsam ve hangi oyun oynanıyorsa bende ona göre harfleri sıralasam ve akşam saatlerinde caddede bu tabelayla dolaşılsa, maddi açıdan baya bi ferahlayacağımıza inanıyorum. Ben kendim elektrikçiyim ama bu konuda bilgi sahibi değilim. Sana sormak istediğim, led ışık ile harf ve rakam yapmam uygun olur mu yoksa farklı bir malzeme mi kullanmam gerekiyor. Enerji içinde 12 volt akü düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Benim anlayacağım şekilde anlatabilirsen hayır işlemiş olursun. Benide bilgilendirmiş olursun. Teşekkürler.
 
şimdi kayan yazı olması için pıc proglama bilmeniz gerekıyor düşündüğünüz şeyi gerçekleştirmek için en basta bu gerekli.Sonra maliyet açısından sızı mutlaka rahatlatır her defasında bez afiş hazırlamaktan sa sadece birkere maliyete girerek çok karlı olacağınıza inanıyrum.Düşündüğünüz kayan yazı panel ın büyüklüğü nekadar nasıl birşey düşünüyorusunuz buraya yazarsanız forumda ki arkadaşlar da mutlaka fikirlerini sunacaktır.Şimdi bu kayan yazı tabelası için led lerı montaj yapacagınız zemını benım bahsettıgım dekato malzemesi olarak seçerseniz maliyetti baya bi düşürürsünüz çünkü aynı boyutlarda kı örneğin pleksiglass malzemeye göre dekato çok çok ucuz bir malzeme. ALt zemın olarak onu kullanabılırsınız.Montajı,delmesı falan kolaydır.Bunun dısında dediğim gibi en temel nokta pic programlama .Besleme olarak 12V akü uygundur işinizi rahatlıkla görür.

Belirtmeyı unutmusum daha once hobı olarak yaptıgım tabelalarda gruplar ya sureklı yanıyordu yada basıt anımasyon kartları ile ledleri ( kelime gurplarını ayırarak birkaç grup örneğiğn; 3 grup ) gruplar halınde yakıp-söndürüyordum.Daha önce hiç kayan yazı tabelası yapmadım.PIC i de hobi olarak yeni yeni öğrenmeye başladım.
 
İllede kayan yazı olsun istemiyorum. Ben ledlerle donatayım harfleri. Sadece 3 veya 4 saniyede bir yansın ve sönsün. Amaç dikkat çekmek. Sadece yanıp sönmesi içinde mi pic proğramlamaya ihtiyaç var? Benim istediğim tabelanın boyutu en fazla 1,5 metre boyu ve 60 santim eni olması yeterli. Harfleri her seferinde birbirine lehim mi yapmam gerekiyor yoksa soket gibi geçme bir şey yapabilir miyim? Dakota malzeme plexiglass gibi matkapla çalışıldığında parçalanıyor mu yoksa her türlü delinebilir mi. Ben şahsen plexiglass malzemeyi korkudan havya ile deliyordum kırılır diye.
 
aslında size iletiyi yazarken bir anlıgına tak sök bir sistem düşünmüştüm ama böyle bir düzeneği kuracağınza pic ile bir sistem yapsanız çok daha iyi olur.Diğer bir konu da sonuçta oraya yazacağınız bilgiler sürekli değişecek haliyle kelimeler harfler değişecek sabit bir şekilde led leri bağlmanız gibi bir çözüm olmaz hatta daha büyük eziyet olur.Hani sadece belli başlı şeyleri yazıyorsanız yani sadece bir kaç tane senaryo varsa bunu pic siz yapabilirsiniz ama ilan etmeniz gerekn seyler sureklı değişiyorsa ve bunu led le yapmak istiyorsanız bunu PİC ile yapmalısınız.ASlında PİC öğrenmeden de forunmdan ve internet kaynaklarından kayan yazı devresını ve programlamasını kendınız yapabılırısınz sadece biraz daha fazla zamanınızı bu konu üzerinde harcamalısınız.Nacizane düşüncem birşeyi yapmayı kafaya koyarsanız mutlaka yaparsınız PİC'te zor bir programlama tipi değil zaten.Bende hobi olarak PİC öğrenmeye basladım bir kitap aldım 10 TL'ye " Her Yönüyle PIC16F628" diye Birsen Yayınevi'nden çıkmış bir kitap ve PIC' e yeni başlayanlar için oldukça güzel bir kaynak size de tavsiye ederim.
 
Bilgiler için teşekkür ederim. Bu kitabı alacağım. son olarak sormak istediğim bir kaç sorum var. Pic ile bu yanıp sönen yazıyı yapsam, değiştirme olayını pic ile nasıl yapıyoruz? Pic gördüm ama bunun içindeki bilgileri nasıl değiştiriyoruz? Bilgisayara mı bağlanıp proğram yazılıyor? Ben led tesisatını yapınca pic ile bağladığımda ledler sabit kalacak ve istediğim yazıyı pic üzerinden değiştirince tabelada da otomatik olarak değişecek mi? Pic ile sadece kayan yazı değil de yanıp sönen tabela da yapabilirmiyim. Dakota malzeme plexiglass gibi pahalı mıdır. Bunun yerine alt zemin olarak tahta kullansam nasıl olur? Çok sordum sana da ama inan bez afiş parası vermek istemiyoruz artık. Bir tek elektrikçi benim tiyatroda. Sıkıştırıp duruyorlar. Kitabı da bugün sipariş edeceğim. Allah razı olsun. Bilgilendirdin beni.
 
Diyelim ki pic içindeki yazılımı değiştirmek isterseniz bunu örneğin usb bağlantılı pic entegresıne program yükleme aparatı ile yapıyorsunuz ve istediğiniz şekilde programları değiştirebilirsiniz.İstedğiniz ledi yakıp istediğinizi söndürebilirsiniz.Dakota malzeme inanılmaz ucuz bir malzemedir yanı metre karesini 1-2 liraya alabılrısınız.Ha tahta zemin üzerine de yapabilirsiniz hiç bir sorun cıkmaz.Ama dekato malzme tahtadan da daha ucuzdur diye düşünüuorum.
 
Kardeş bir şey daha sormak istiyorum. Acil tarafından led tabela yapmaya kalksam ve harflerden üçer adet. Rakamlardan da üçer adet şerit led ile yapsam ve kesip kesip lehimlesem ve her harfin ucuna soket taksam ve enerji versem, istediğim zaman dakota veya tahta malzemenin üzerine silikon veya vidalama sistemi ile uygulasam bu şerit metre ile ve 12v 7,5 amper batarya ile bana pic ten daha fazla maliyete mi mal olur? Ben şu an ilkel bir led tabela yapmak istiyorum anlayacağın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst