Dikey Tip Sigortalı Ayırıcı

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar bu sigortalı ayırıcılarda yani dikey tipte olanlarda ki ben hiç görmedim yakından bile, acaba kol gibi görünen kısımlar neye yarıyor? yani devreyi mi açıyor? Bunu yapıyorsa sanırım sigortaları ayırarak yapıyordur Öyle mi? Bir de bu ayırıcıyı yük ayırıcısı yapan özelliği nedir? özel kontakları filan mı var? yoksa çok düşük güçler için mi dizayn ediliyorlar?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
linkteki verilere dikkat et.
ayırıcı kolu görülen kollar ,1600 a kadar yapılıyor diyede yazmışlar.
 
1600 A kontakların akımı yaw, ben kolu soruyorum sigortaları mı çıkarıyor yoksa direk açma yapıyor sigortalar hareketsiz mi yani...
 
kolu çektiğinizde sigortaları yuvalardan çıkartıyor.ana barayla kablonun bağlantısını açıyor
 
bunların dizaynında özel bir durum var mı kontak yapısı vs...?
 
kontak şeklinde düşünmeyin NH bıçaklı sigorta ve altlığı demek daha doğru olur. kolu çektiğinizde sigorta buşonunu değiştirebileceğiniz ölçüde açılıyor. kazaya mahal vermemek için komple çıkartmak istediğinizde ikinci bi hareket yapmanız gerekiyor.
www.gozdemelektrik.com daha detay bilgi bulabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst