Aydinlatma ile ilgili bir soru

jinxnao

Üye
Katılım
4 Nis 2007
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
39
Direklerde bir süre yanip sönen ampuller var atiyorum 10 dk yaniyor sonra sönüyor bir süre sonra tekrar yaniyor civa veya reed kontak mi var icinde nedir o lambalar ne olarak geciyor meraktan soruyorum sadece yardimci olursaniz sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Lambalar Cİva Buharlidir Yanip SÖnmesİ İse Lambanin ÖmrÜnÜn Bİtmek Üze Oldugunun İŞaretİdİr.lolay Olsun
 
ben ce sodyum buharlı lambaların özelliği ısınınca kendini soğutmasıdır
ceyran abinin cevabı ise
1 lamba bağlantılarını gevşekliği ve oksitlenme( direk aydınlatma hattındaki )
2 Lambanın ignatöründe problem olabilir
3 balans arızası olabilir
 
sodyum buharlı lambalar kapandıktan sonra tekrar ateşlenmesi için soğuması gerekiyor. Bu kendini soğutma değil zorunlu olarak soğumayı bekleme oluyor.
 
1.gevşek bağlantı
2.gerilim düşümü
3.lambanın yanlış pozisyonda durması
genelde sorun bunlardır incelemek gerekir
 
Arkadaslar şunu belirtmek istiyorum..Bu şekilde 10 dk yanıp 10 dk sönen kendinden zaman ayarlı lambalara rastlamıştım..Sakın bunlardan olmasın..Markası OSRAM' dı..Civa buharlıydı ve bunların hepsini fabrikaya geri gönderttiim..Bize zaman ayarlılarla karışmış bilgisi geldi.. dikkatinize sunarım
 
UfukizmiR ' Alıntı:
Arkadaslar şunu belirtmek istiyorum..Bu şekilde 10 dk yanıp 10 dk sönen kendinden zaman ayarlı lambalara rastlamıştım..Sakın bunlardan olmasın..Markası OSRAM' dı..Civa buharlıydı ve bunların hepsini fabrikaya geri gönderttiim..Bize zaman ayarlılarla karışmış bilgisi geldi.. dikkatinize sunarım

Evet Ufuk isabetli açıklama yapmışsın, işlek olmayan ara mahalle ve caddelerde genelde hep bu tür lambalar kullanılır kullanılma sebebi tasarruf amaçlıdır.
 
Arkadaşlar,eskiden belediyeler ve TEK böyle ampul de alırdı.MESUT 'un dediği gibi tasrruf yapardı.Ama artık benim bildiğim kimse bu tür ampullere talep göstermiyor.Yine de bayilerin elinde var ,bilene bilmeyene satıyorlar.1.5-2 yıl önce bir arkadaş 1 koli 125 W cıvalı ampul almış.Ampuller bahsettiğimiz ampullerden,arkadaş tamamının arızalı olduğunu zannediyordu hatta markanın kötü olduğunu düşünüyordu,kendisini uyardım ampulleri değiştirdiler.UfukizmiR in söylediği gibi zamanlamalı olduğunu söylemişler.Ben bunu kasıtlı olarak yaptıklarını düşünüyorum.
 
çok doğru benim bir tanıdık da bana sordu dedim herhalde arızalıdır cünkü bilmiyordum böyle bir ihtiyac olabilecegini, civa buharlı lamba ve zaman ayarlıdır dogrudur olay cözülmüstür...
 
cıva buharlı tüm lambalar yandıktan belli bir süre sonra içindeki termostat sayesinde söner ve bu lanbanın veye iç bağlantılarında bir arza olduğunu göstermez sadece lambanın daha uzun ömürlü çalışması içindir.şayet bu tür lambalar yandıktan sonra hiç sönmez ise lambanın çalışma esnasında çıkaracağı ısı çok yüksek olur ve buda lambanın erimesine ve erken arza yapmasına neden olur..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst