keqir kullanıcısının son içeriği

  1. keqir

    Udemy hakkında yardım

    Çok gelişmiş yapay zeka destekli çeviri siteleri var, bulabilirsen arapça-türkçe bulamazsan arapça-ing sonra ing-türkçe çeviri yaptırabilirsin.
  2. keqir

    250 V / 16 A Priz Türkiye'de Çalışır mı ?

    anahtarlar prizleri mi aç-kapa yapıyor?
  3. keqir

    Multimetre ile yeraltı su derinlik ölçümü

    yanlış anlamayın birşey soracağım, gerçekten daha önce denenmiş böyle bir yöntem var mı yoksa sizin acaba böyle olur mu gibi bir fikriniz mi?
  4. keqir

    Motor koruma şalteri sürekli atıyor!

    Gelen bir elektrikçi ile Sorun çözülmüş. Dediğine göre 2 kontaktörü değiştirmiş, birinin kontakları yapışmış, diğerinin de tek kontağı geçirmiyormuş. Tek kontak arızasindan mkş atabilir anlarım da yapışan kontak yüzünden mkş nasıl atıyor çözemedim açıkçası, izah ederseniz öğrenmiş olurum.
  5. keqir

    Motor koruma şalteri sürekli atıyor!

    Motor koruma atıyor, sigorta atmıyor. Tankta 4 bar hava var. Bölgede çok sık elektrik gidiyor geliyor, voltajlar düşüyormuş.resimde gösterdiğim chint marka mkş hangi durumlara karşı koruma sağlıyor? Kısa devre, faz koruma, voltaj artma+düşmesi, hepsine karşı koruyor mu?
  6. keqir

    Motor koruma şalteri sürekli atıyor!

    arkadaşlar bir köy okulunun lojmanında kalan öğretmen arkadaşların bir sıkıntısı var, bana anlatılana göre durum şu: 2 adet hidrofor, 1 adet dikey hava tankı, 1 adet su deposundan oluşan bir sistem mevcut. Dediğine göre hidroforlardan birini yedek olması amaçlı sürekli kapalı durumda tutuyorlar...
  7. keqir

    og-ag proje çizimi

    sn.aumat çok güzel anlatmış
  8. keqir

    bina önündeki panolar ?

    bölgede bulunan trafolardan gelir
  9. keqir

    Solar panel hesabı konusunda farklı neticeler çıkması?

    burada panel adedi şarj süresini mi belirliyor acaba? Ne kadar fazla ise o kadar çabuk şarj olur durumu mu var? Aslında işin mantığını tam çözmüş değilim, 3000W gücü kullanmamızı sağlayan piller mi,invertör mü, paneller mi? Misal bataryaları tam dolu 3000W bir sistemde 1 kw.lık bir alıcı ne...
  10. keqir

    Kat Dağıtım Panosu ve Sigorta Kutusu Bağlantısı

    yakın zamanda yüklenici olduğumuz bir yurdun projesini hazırlamıştım. her kata dağıtım panosu, bu panodan her odaya 3x4 besleme hattı ve her odaya kaçak rölesi ve sigortalar içeren sigorta kutusu koymuştum.
  11. keqir

    Nötr hatsız ampul yanar mı

    kartın neden yandığı belli, peki arkadaşın ilk yazdığı asıl sorun için yorumlarınız nedir? bu zamansız, nedeni belli olmadan atan kaçak akım rölesi konusu?
  12. keqir

    3*95

    sami bey, radyo yöntemini ilk defa duydum, gayet pratik bir yöntemmiş. impuls şeklinde 500V'u nasıl (ne ile) vermiştiniz?
  13. keqir

    Tabandan ve buatsız tesisat

    tabandan atılır, neden atılır ona bakmak lazım? eğer binanın onaylı tefrişli uygulama projesi, tabyalar atılırken belli değilse (hatta hiç yoksa), daire içi modül yerleşimi duvarlar örüldükten sonra karar verilip elektrikçiye verilirse mecburen tabandan gider. Bu tip işlerde planşede atılacak...
  14. keqir

    Yüklenen elektrik projesinin yorumu ( transfer şalteri )

    3. sorunun cevabı anladığım kadarıyla şöyle yorumlayayım; Sayaç öncesi kontaktörler vasıtasıyla jeneratör çalıştığında sayaçtan geçmiyor, şebedekeyken şebeke kontaktörü, elk yok iken jeneratör kontaktörü üzerinden alıcı besleniyor. Panodaki ekstra bara jeneratör için.
  15. keqir

    fiber optik

    güzel anlatımınız için sağolun sn @KADİROLCAY
Geri
Üst