furgen_6 kullanıcısının son içeriği

  1. furgen_6

    Scooter aküsü problemi

    Sorunun çözümü ile ilgili detaylı video yayınlanmıştır. Bu sayfaya referans da verdim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  2. furgen_6

    Scooter aküsü problemi

    Siz söyleyene kadar üstüne düşünmemiştim bile hangi kablonun yandığına dair. Ama sayenizde bi aydınlanma oldu. sonuna kadar haklısınız. Yanık, çıkış kablosunda. İzninizle bu bilgiyi de hazırlayacağım videoya ekliyorum. Açıklama kısmında ise bu sayfaya link veririm👌 Bu durumda cihaza garanti...
  3. furgen_6

    Scooter aküsü problemi

    İçini açtığımda aşırı şarjdan dolayı çıkış kablosunun eridiğini gördüm. eriyerek lehimden mi kurtulmuş artık ne olmuşsa ama etrafı siyahtı. Çıkışları kontrol ettim sorun yok. Giriş de çıkış da 41 volt civarı. Her bir pil kümesini tek tek kontrol ettim onlarda da sorun yok. 4 volt civarı...
  4. furgen_6

    Pillerin Paralel Bağlantısı

    Mustafa bey https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/scooter-ak%C3%BCs%C3%BC-problemi.143345/ konusunda scooter aküsü ile ilgili bir soru sordum. Bilginiz dahilinde ise yardımcı olursanız çok sevinirim.
  5. furgen_6

    Pillerin Paralel Bağlantısı

    4 pil 16,8 volt yaparken, 1 pil 4,2 volt. Olması gereken özdeş piller ile bunu yapmaktır. Aksi takdirde voltajı yüksek olan düşük voltajlı pili şarj etmeye başlayacaktır. aralarındaki gerilim farkı da çok fazla olduğundan. ya tek olan pil bozulur, ya da istenmeyen sonuçlar çıkabilir.
  6. furgen_6

    Pillerin Paralel Bağlantısı

    2 tane 4 adet seri pil hazırlayarak, bunları paralel bağlarsanız istediğiniz gücü elde edersiniz
  7. furgen_6

    Scooter aküsü problemi

    Selam abiler, kardeşler, ustalar. Evden işe git gel yaptığım scoter bozuldu ve işe giriştim. Batarya dan şüphelendiğim için ordan başladım. Elimde 36 v 6 amper scooter bataryası var. Kapalı devre olduğundan henüz içini açmadım. Sanırım seri ve paralel bağlantılar ile oluşturulmuş 18650...
  8. furgen_6

    AA Şarjlı pil tavsiyesi

    Ali expressden LiitoKala Lii 500 Şarj cihazı aldım. Gerçekten çok iyiymiş, beğendim. Bütün yuvalardan ayrı ayrı işlem yapılabiliyor. Cihazı inceledim ve bu esnada video çektim. Pil için GP yi uzun yıllar kullanıyorum çok da memnunum. Almayı düşünenler almadan önce videoyu izlemelerinde fayda var:
  9. furgen_6

    Akülü vidalama matkabını kablolu yapma

    Az önce 7,2 Voltluk Bosch marka şarjlı tornavidanın, batarya şarj cihazını cihaza bağladım ve şarj cihazı yandı. Faklı yöntemler denemek lazım :)

Yeni mesajlar

Geri
Üst