eskiadam kullanıcısının son içeriği

  1. Asansör Panosu - Seri Kontaktör

    Kendi mesajımı forumda göremedim ki çözüme ulaşayım :(
  2. Asansör Panosu - Seri Kontaktör

    Binamızın asansör sistemi MMO tarafından incelendi ve epey eksik tespit edildi. Asansör 1995 yılında imal edilmiş, ruhsatı alınmış ve kullanıma açılmış. Eksiklerden biride şöyle. "Kumanda panosunda her yön için birbirine seri bağlı 2 adet kontaktör olmalı" Gördüğüm üzere asansör panosunda her...
  3. Fotosel Röleli Devre

    Amatörce çizim yapmaya çalıştım. Halen sorunun çözümüne ulaşamadım.
  4. Fotosel Röleli Devre

    Bütün direkler tek hat üzerinden besleniyor. 1.direk yanıyorken 2 ve 3. direkler yanmıyor. Elektriği kesip yeniden verinde düzeliyor. Sadece Fotosel röle otomatik olarak devreye girdiğinde bazı direkler yanıyor bazıları yanmıyor. Kontaktör ayağı desek? Direklere giden hat kontaktörün tek...
  5. Fotosel Röleli Devre

    Kontaktör işini şimdi anladım, teşekkür ederim. Direklerde 26W. Tasarruflu Lambalar var. Ampullerin ve direklerde ki otomatların hepsini değiştirdim. Evveliyatında akkor flaman ampuller vardı.
  6. Fotosel Röleli Devre

    Niye kontaktör bağlanmış onu anlayabilmiş değilim. Kontaktör geçiriyor. Ayrıca kontaktörden tek hat gidiyor direklere.
  7. Fotosel Röleli Devre

    Sevgili Üstadlarım, Binamız girişinin önünde 4 adet aydınlatma direği var. Bu direkler 10 seneyi aşkın süredir kullanılıyor. Bu aydınlatma direkleri fotosel röle ile kumanda edilmekte. Direkler tek bir kablo hattı üzerinden besleniyor. Fotosel Röle ile Gözü arasında 15 metre kablolama var...
  8. 5060 nf soğutmuyor

    Bahsi geçen röleyi değiştim, buzdolabı çalışmaya başladı. Buzdolabı tahminen 7-8 saat çalıştıktan sonra S5 lambası yanıyor. Self test yaptığımda ise S6 Bu arada ekranda ki ısı göstergesi, hem alt hem üst taraf için ayarladığım seviyeden daha soğuk dereceyi gösteriyor. Sanki soğutma kesintisiz...
  9. 5060 nf soğutmuyor

    Yanlis anlasildim. Eve tamir icin cagirdigim kisileri kast etmistim. Sizlerin sayesinde sonuca ulastim, tesekkur ederim. Yanlis anlasilma icin ozur dilerim.
  10. 5060 nf soğutmuyor

    Bu rolenin dış izolasyonunu parçaladım. Direk yaptım buzdolabı çalışıyor. Motor bozuk değişecek diyen bütün tamirci bozuntularının kulaklarını çınlatıyorum.
  11. 5060 nf soğutmuyor

    Hepinize ilginiz icin tesekkur ederim.
  12. 5060 nf soğutmuyor

    Guzel ve dogru tespit :p Peki bu bedeli kurusla ifade edilebilecek parcayi nereden bulabilirim?
  13. 5060 nf soğutmuyor

    Elektronik kart üzerinde bulunan 4 adet röleden biri. Bu parça için elektronik malzeme satıcıları, tamir yapan kişileri gezdim. Ya bu parça yok yada çok ucuz olduğu için ellerinde bulundurmuyorlar. Nerede satılır bilgide vermiyorlar.
  14. 5060 nf soğutmuyor

    Kartin uzerindeki ince uzun roleye vurunca icinde kivilcim cakiyor ve ayni anda arka altta bulunan fan kipirdiyor. Cok yer gezdim ama bu roleyi bulamadim. Yardimci olurmusunuz.
  15. Arçelik 5060 Ar 5040 Ar 5056 Bk 9052 NF Serisi Arıza Kodları!

    Bugün birşey dikkatimi çekti. Fişi takıp dolabı çalıştırmak istediğimde kontrol kalemi ile topraklama kablosunda ve buzdolabının metal yüzeylerinde elektrik görüyorum. Fişi çıkarıp ters taktığımda ise bu olay yok. Bir açıklaması varmıdır?

Yeni mesajlar

Geri
Üst