Ziton ZP3 Yangın İhbar Paneli Hak.

isademir

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar çalıştığım fabrikada Ziton ZP3 yangın ihbar paneli var.Fakat üretim alanına ihbar butonları koymuşlar çalışmıyor.Devreye almak istiyorum ama çalışan butonlar adreslenebilir.çalışmayanlar ise sadece switchli.Sistemi devreye alabilmem için elinizde program teknik döküman, ve bağlantı şeması mevcutmu acaba
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn. isademir,

Öncelikle ZP3 paneli kullanılıyorsa yangın ihbar butonları da kesinlikle adresli olmalıdır.

ZP3 paneli hem üzerinden programlanabilir hem de bilgisayar bağlantısı yapılarak Ziton Planner yazılımı ile programlanabilir. 2010 senesinde 2 adet panel devreye aldım. Birisi 4 loop lu, diğeri de 2 loop luydu.

Size yardımcı olabilirim ama daha fazla ayrıntı vermeniz gerekmektedir. Ayrıntıdan kastım ise; kullanılan yangın kablosunun kesiti, kullanılan dedektörlerin çeşitleri (duman, ısı, multisensing, vb.) ve kaç loop lu olduğu gibi bilgilere ihtiyacım var.

Saygılarımla,
 
Merhaba
Fabrikada hatırladığım kadarıyla adresli yangın ihbar butonu 6 tane ve hepsi çalışıyor.
adressiz switchli olan yangın ihbar butonu 7 tane fakat bunların yarısı bağlı çalışmıyor sisteme sonradan eklenmiş ve denenmemiş. ZP3 Panel içerisindede kabloları sökük.Duman sensörü yaklaşık 10 tane ve 4 tanede buzzer var.Ben sisteme 2 tane daha buzzer ilave etmek istiyorum.ve bu sistemi aktif hale getirebilmem için neyapmalım.Yarın ben size pano fotoğraflarını ve ihbar buton listesi vb listeyide göndereceğim.Yardımlarınız için sağolun ve bu arada sistemin çalışma mantığınıda anlatırsanız sevinirim.
 
Merhaba Sn. isademir,

Çok fazla dedektör ve buton olmadığından yola çıkarak panelin ZP3 Lite olduğunu düşünüyorum.

ZP3 panellerinde programlanabilir 2 adet siren çıkışı vardır. Bunlar da kendi aralarında 2'şer tane siren sürebilirler. ZP3 Planner ( Ziton programlama yazılımı) özelliği olarak alarm anında hangi sireni sürmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Örneğin yangının 1. katta olduğunu varsayalım. Ama 3. kattaki sirenlerin de bu yangından dolayı aktif olmasını istemiyoruz. Yazılım sayesinde yangın esnasında sadece 1. kattaki sireni aktif hale getirebilirsiniz, yani 3. kattaki çalışmaz. Ama dediğim gibi fabrika çıkışlı olarak 2 tanedir, isterseniz ayrı bir modül satın alarak hepsini ayrı ayrı programlayabilirsiniz.

Adresli olmayan yangın ihbar butonlarını adresleme modülleri alarak adreslemeniz gerekmektedir. Yoksa sistem arıza verir.

Şimdi size tecrübelerime dayanarak birkaç öneride bulunayım.

1. En sık karşılaşılan haberleşme problemi.. Eğer ayarları ile oynanmamışsa, fabrika çıkışı haberleşme protokolü verileri ile yazılımda yeni bir proje başlatacağınız zaman haberleşme protokolü verileri farklıdır. (Yani bilgisayarınız COM port değerleri ile panelin değerleri uyuşmaz, düzeltmeniz gerekmektedir.)

2. Cihazın versiyonunu bilmeniz gerekmektedir. Programlamaya başlamadan önce yeni proje oluştururken size sorulan ilgili bölümlerde uygun versiyon değeri seçilmelidir.

3. Son bir senedir ZP3 Planner yazılımını geliştirdiler mi bilmiyorum. Geliştirmedilerse ve eğer sisteminizde ZX 832 ( Duman dedektörü + ısı dedektörü ) kullanacaksanız, kesinlikle İngilizce XP yüklemelisiniz başka türlü dedektörün özelliklerini kullanamazsınız.

Dediğiniz gibi cihazın bilgilerini bana gönderdikten sonra ayrıntılı olarak inceleyebiliriz. Paylaşımları buradan gerçekleştirelim ki başka bir gün başka bir üyemiz sorun yaşarsa en azından çözümünü buradan bulabilsin.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst