Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi vs Özelliklli Sayaç

akgunib

Üye
Katılım
11 Ocak 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,

AG seviyesindeki sayaçlara Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi özelliklerinin tamamını kazandırmak suretiyle bunları hem uzaktan okuma, açma-kapama işlevlerine elverişli hale getirmek istesek hem de evdeki router aracılığıyla da broadband'e bağlasak çok ciddi AR-GE maliyeti söz konusu olur mu ve tekil 1 cihaza ilişkin BOQ maliyeti hakkında düşncelerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler,
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Wi-Fi kullanmak daha mantıklı gibi geliyor.
 
Wi-Fi kullanmak daha mantıklı gibi geliyor.
GSM en sağlıklısı deniyor da sayaçlara bahsettiğim haberleşme protokolünün eklenmesinin maliyetli olduğu ifade edilmekte.
EPDK elektrik dağıtım şirketlerine monofaze sayaçlar için 16 lira vermektedir. bu durumda, haberleşme protokollü bir sayacın maliyetini 16 liranın altına düşürmek için ne yapılabilir?
 
Bu iş problemli.Öncelikle gsm baz istasyonlarını algılamayan kör noktalara çözüm bulunması gerekirki sonrasında uzaktan okuma modülüne geçiş yapılsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst