Zaman saati ve günışığı sensörü ( birçok dekoratif direk için )

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Merhaba. Bazen bir parkta oturduğumuzda ayni anda birden fazla dekoratif direğin lambalarını yaktığını görürüz. Bu ya zaman saati ile yada fotoselli olmasından.

Tamam bunların tek bir armatüre bağlanmasını anlarımda. Her direk için ayrı zaman rölesi yada sensör mü takılıyor yoksa bir panoya sensör koyup armatürlere mi dağıtılıyor ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tek tek değil gruplar halinde, örneğin panodaki sensörlü bir devrenin kontağından birden fazla sokak lamba grubu yanar. Bazen de bu sensör kontaklarında veya sensörlü (LDR'li) devrenin kendisinde bir iç sıkıntı olduğunda, bu gruptaki lambaların tümünün gündüz vaktinde yani aydınlıkta hatalı olarak yandıkları görülebilir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst