Yurtdışından Son Kez Kotalı Alışveriş Yapmak İçin Son Gün

Kazuya5587

Katılımcı Üye
Cevabını vermek isterdim ancak bilmiyorum. Aslında bu bir soru. Biliyorsunuz artık 30 euro kota kalktı. 6 Şubat tarihinde yürürlüğe girecek.
son günlerinde ya da bu dönemde ya da 5 şubat tarihinde bedeli ödenmiş ürün için geçerli mi?
6 şubat tarihinde verilmiş siparişlerde mi uygulanacak?
Eğer 6 şubat tarihinde gümrüğe giren ürünler için geçerliyse, En geç 5 şubat tarihinde gümrüğe gelecek ürünler mi almalıyız?
Tecrübeli arkadaşlar bu konuda ne derler merak ediyorum.
Bu mesele çok kötü oldu. Mühendislik okuyacak insanlara Allah kolaylık versin. Üretimimiz olmadığı için yurtdışına böyle bir kota konması aslında mühendsilik, tamir ve bir çok sektörün altına bomba koymak gibi bir şey.
Bir çuval elime kart geçti. Normalde bazı değerli şeyleri ayırıp hurdaya atacaktım. Şimdi vazgeçtim, içinde sağlam ne varsa kutu yaptım ona koyacağım. Harcayacağım elektriğinde Allah belasını versin. Bu gün zarar yazar ama sonrası kar.
Mesela 2 gün önce verdiğim sipariş için yazan teslim tarihi.
6-17 iş günü (16 Oca-2 Şub)

Son düzenleme:
Önceki kanun değişikliği limit düşümü haberi sonrası uzmanların videolarına bakarsanız şu an yoldaki ve belirtilen tarihe kadar verilmiş siparişleri kapsamıyor. Yine de geldiği gün ayın 4 veya 5i gümrük memurunun insafına kalıyor her ne kadar kanun kişiselleştirilmemesi, herkese karşı aynı adaletli olması gerekse de.

Ürünün gümrüğe girdiği gün değil gümrük memurunun eline aldığı gün önemli. Yani şu anda alınan ürünü gümrükte bekletip 6 şubattan sonra işleme koyabilirler ve o ürün hayal olabilir. Bu dakikadan sonra kesinlikle bir alışveriş yapmanı önermiyorum.

Ürünün gümrüğe girdiği gün değil gümrük memurunun eline aldığı gün önemli. Yani şu anda alınan ürünü gümrükte bekletip 6 şubattan sonra işleme koyabilirler ve o ürün hayal olabilir. Bu dakikadan sonra kesinlikle bir alışveriş yapmanı önermiyorum.
Çok ürkütücü bir durum bu... Bunu yapmamaları lazım. Hem mantık dışı hem kanunsuz ama yapmazlar da diyemem.

4458 Nolu Gümrük kanuna göre:

Gümrükte esas olan sipariş veya ödeme tarihi değil, eşyanın gümrük beyannamesinin tescil tarihidir.
6 Şubat itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme, bu tarihten sonra gümrüğe giren ürünlere uygulanır.

5 Şubat’ta bedeli ödenmiş olsa bile, ürün 6 Şubat’ta gümrüğe girerse yeni uygulamaya tabidir.
Eski uygulamadan yararlanmak için ürünün en geç 5 Şubat’ta gümrüğe giriş yapmış ve beyanının verilmiş, tescil edilmiş olması gerekir.

Araç park eden "vale"lerin, garsonların aldığı paraya "göz koyanlar" buna "haydi haydi" koyar

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,245
Son üye
Mefizyo

Yeni konular

Geri