YG/OG Kısa Devre Hesabı

kısa devre hesapları bence tek bir programa ,tablolara vs.. sığdırılamayacak kadar ağır bir konu..arkadaşlar bununla ilgili excelde tablolar yapmaya çalışmışlar ama ben bunların doğru sonuç vereceğini düşünmüyorum..proje firmalarının çoğu etap,simaris gibi yazılımları kullanıyorlar. Bende bu işe başladığımda yaklaşık 1,5 ay bu konu üzerine çalışmıştım. Size tavsiyem internetten tablo,döküman bulmaya uğraşmayın çünkü çoğu yanlış. Yetkin Saner ve İsmail Kaşıkçı'nın bu konu üzerine yazdığı iki kitap var.Eğer program olmadan bu işi kendiniz yapmak istiyorsanız bu iki kitabı ve IEC'nin bu konu ile ilgili dökümanlarını satın alıp incelemenizi öneririm.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Selamlar, etap proğramını öğrenmeye çalışıyorum, elinizde oti uzantılı dosya mevcutmudur, trafo tesisisinden sahaya kadarki kısa devre hesabı gerekiyor....
 
en mantıklısı senin dediğin gibi kendimiz hesaplayabilmek
 
Yüksek gerilim kablo kesit tayininde en önemli hatta tek faktör kısadevre hesabıdır. Bunu unutmayalım.
tek faktör demenizdeki sebep nedir biraz konuyu açar mısınız?
devre sadece kısa devre anında mı açılmalı. aşırı yüklenmede vereceği tepki nasıl belirlenecek
 
amacım hata bulmak ya da düzeltmek değil. öğrenmek istediğim, kısa devre hesabının bu kadar değerli olmasının sebebi
AG de meydana gelecek faz notr faz faz kısa devreleri kA boyutunda olduğu için sigortanın açmaması nadirdir , YG de kısa devre akımlarının uzayan iletken mesafeleri - artan hat dirençleri ile birlikte bu değerlere ulaşması zordur.Bu nedenle doğru kesit seçimiyle arıza akımlarının büyütülmesi gerekir.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…