Yeni mezunum iş arıyorum ..

iş yok diye yakınanlara iyi bir örnek oldu

eğer bu gün çalışıcam diyen herkeze iş var ancak hedefler var.Bunlara ulaşmak istiyorsan doğru yerden başlamak gerekmezmi ?
aynı meslek ancak aynı dalda da çalışmak istemiyorsan onda da çalışmak sadece gününü kurtarmak oluyor ama ben yarınımıda düşünüyorum. eee ozaman demek bu nasıl bir örnek oldu peki ... Ben otomasyon üzeni çalışmayı hedefliyorsam. şantiyede kablo neden çekeyim o işi zaten yaptıracak adam buluyorlar hemde hiç elektrik okumasınada gerek yok ve ben bu adamlada aynı maaşı alacam ozaman niye okudm.
herneyse evet iş var ancak doğru iş yok. Yelek 87 sana katılıyorum.
 
ÇAKAR ELEKTRİK OTOMAYTON
merhaba makine otomasyonu ve otomatik kumanda plc sıstemlerı pano montajında çalısacak eleman aramaktayız yerimiz bayrampaşadadır [email protected]
 
Ben size niteliksiz firma mı dedim de birden hemen üstünüze alındınız. Piyasada çokça işi öğretiyoruz bahanesiyle genç emek gücünü sömüren tonla firma var, yalan mı? Hatta mütevazi oldum 22 değil 222 firmada bulabilirim. Sabah sekiz akşam 7-8, haftanın 6 günü çalışma, asgari ücretten sigorta, düşük maaş bir iş yeri bulmak marifet değil. Sizede gözü açılmamış yeni mezun ucuz iş gücü ile başarılı iş hayatı dilerim.
Tamam hangi şartlarda olursa olsun, o 222 firmadan birisine benim için rica edermisin. Para falan istemiyorum, genç emek gücümü sömürsün:). Yeterki eğitim versin.
 
Son düzenleme:
bende gazi tef elektrik 2009 mezunuyum.arkadaşların dediği gibi tef mezunları hem işci hem mühendis olarak çalıştırıp cüzi bi miktar paraya talim ettiren firma piyasada çok.durum bu malesef.ben kamuda teknisyen olarak çalışıyorum.
 
Tamam hangi şartlarda olursa olsun, o 222 firmadan birisine benim için rica edermisin. Para falan istemiyorum, genç emek gücümü sömürsün:). Yeterki eğitim versin.

Vay arkadaşım kusura bakma görmemişim isteğinin lafımı olur, ne demek senin gibi değerli bir elemanı elbet isteyecektirler.
 
yelek arkadaşımıza katılıyorum. Yazdıkları tamamen doğru. tecrübem var yazdıkları hakkında.
 
Önemli olan teklif alman değil, nitelikli teklif alman önemli. Seni asgari ücretle haftasonu dahil çalıştırıp sömürecek firmalar her yerde var. Değil 2- 22 tane firma bulurum.

siz acaba nasıl bir nitelikli işe sahipsiniz biraz açıklarmısınız? ayrıca kaç senelik çalışma kariyeriniz var belirtirseniz tecrübelerinizden emin olma noktasında daha fazla tatmin olabiliriz...
 
Koyun can,kasap et derdinde.Adam iş aramak için cv bırakıyor,kimi geyik yapacak yer arıyor.................
 
Herhalde biz doğruları söyleyince geyik oluyor, biz geyik yapmayalım dile getirmeyelim o zaman koyunlarda can derdinden kurtulur.
 
staj yaptığım yerde olan elektrik malzeme satışı pano yapımı işleriyle uğraşan bir firmada iş yeri sahibi mühendis arıyor. ve aradığı mühendisten beklentilerini söliyim.

1. istediğimde çay getirecek.
2. gerektiğinde elektrik tesisat projeleri çizecek
3. yurt içi mazleme tanıtımı yapacak.
4. boş vakitlerinde iş elbiselerini giyecek teknik servise çıkacak.
5. düşük maaş(yalan olmasın ücret konuşmamıştık yalnız yeni başlayan myo mezunlarına ilk 750 tl veriyor ilk 6 ayda sigorta yok)
peki neden bu böyleymiş cevabı var : "her iş gibi bu işe de mutfaktan başlanır.ben bilmem nerden bilmem nereye kadar kablo taşıdım bizde mezun olduk mühendis olduk ama normal işçi gibi çalıştık."

sen adama gelen misafire (müşteriye) çay getirtiyosun sonra aynı adamdan o misafirlere ziyaretlerde bulunup mal satacaksın diyosun.(adam çaycı mühendis diye dalga geçer yahu, başıma da geldi çay verdiğim bir misafir sordu yeni ELEMAN mı diye patronun şimdilik staj yapıyor mühendis demesiyle adam kahkaha attı ki kızmadım ben olsam bende aynısını yapardım)sonra da tekrar dükkana gelip alıp eline matkabı duvar deleceksin.

kusura bakmayın konuyla pek alakası yok ama bende tecrübemi yazmadan geçemedim. belki bu zihniyette insanlar çoktur belki bir tanedir o piskopata da ben denk gelmişimdir orasını bilemicem ama anlattıklarımda abartma ve yalan yoktur.

sonuç: staj+devamında iş olarak girdiğim bu iş yerinden staj bitiminde bir dakika bile durmadan çıktım. 1ay yaptığım stajada ücret vermedi:) (ücret vermiceksen çalıştırma işçin gibi çalıştırıyosan da alın teri kurumadan ücretini ver değil mi :))

özet olarak yeni mezunda olsanız bilgi seviyeniz sıfır da olsa cvniz tek satırda olsa ya adam gibi iş yapacaksın ya da iş aramaya devam edeceksin. yok arkadaş bir yıl ayak işlerini yaparak tecrübe olmaz. 10yıl sonra ne yapacaksan ilk girişte de onun tecrübesini edinmen lazım.

iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst