Yazıcı parçalarından deneysel cnc

Katılım
23 Tem 2009
Mesajlar
346
Puanları
6
Yaş
40
S.a arkadaşlar bundan 3 yıl önce cnc yapmaya başlamıştım kontrol kartını yaptım fakat mekanik aksamı yapmak nasip olmadı. (Model uçak ve helikopter işine dalınca bütçe uçaklar ve helikopterlere gitti :D) Şimdi yarım bıraktığım işi tamamlamak ve neyin nasıl yapıldığını öğrenmek için deneysel bir cnc yapmaya karar verdim yazıcı parçalarından.Alt tablayı bitirdim sayılır keza üst tablada alt tablaya montaja hazır yalnız z eksenini henüz yapmadım sadece x ve y ekseni var z ekseninide cdrom parçalarından yapmayı planlıyorum.
 
Calisiyomu suan nasil kontrol edeceksin sadece yazicidan cikan parcalardanmi yaptin hic ek malzeme yokmu benimde bosta duran hp marka renkli yazicim var calisip kontrol edilebiliyosa yardim edersin bizde yapariz

A10 cihazımdan gönderildi
 
mahalledeki kırtasiyeci yazıcıyı kucaklamış çöpe atacakken 'dur! onların içinde step motor oluyor,atcak mısın yoksa onu? dedim bir an yüzündeki, yazıcının çalışmamasından kaynaklı öfkeli ifade değişti sanki kendini suç işliyormuş gibi hissetti sanırım:) hemen 'lazımsa al' dedi motorlarını orada sökmeye çalıştım ama nafile eve kadar taşıdım 45 dk. ancak sökebildim.
üzerindeki motorlar fırçalı dc motor çıktı.eğer sendekiler de aynıysa 1-bu tip motorlarla yapılabilir mi? 2-olabilirse kendi kayış kasnağıyla ne kadar hassas olur? 3-motorların torku ihtiyacı karşılar mı?
düzenek çok güzel görünüyor eline sağlık.görünce aklıma bu sorular geldi bende seninle birlikte takip edicem.kolay gelsin
 
Altdaki UĞUR lar KazımUğur un UĞURu mu, çalışmanın detaylarına ilişkin dökümanı biryerde yayınlamışmıydınız öyleyse incelemek isterim.
 
Hangi marka yazıcıyı kullandınız ? Nasıl bir yol izlediniz bu şekle getirebilmek için ?
 
Bende siz yapmışsınızdır ayıp olmasın diye aklımdaki yorumu yazmamıştım " hangi piskopat hangi ruh haliyle yapmış bunu dedim içimden," gerçekten azmin zaferi, tam bir çılgın Türk işi, elleri dert görmesin, ayakta alkışlanacak cinsten bir örnek, ne cevherler var yurdumda.
 
Kullandığı minicik step motorlar 7.2 derece.
Belli ki bulamamak bir kenara bütçede çok kısıtlı.
Ama istediğim koordinatlara gider mi gitmez mi ?
Neler gerekiyor hangi yazılımlar ?..
gibi sorularınacevap bulmuş.
Ayrıca bu cevapları 16F877 ye tercüme ettirmiş.
Basitde olsa enterpolasyonu yaptırmış.
Başlayan ama bitiren görmedimdi , 2 mak müh den başka.
Kimilerine yazılımları veriyoruz olmadı öğretiyoıruz şurasını şöyle yap burası olmamış , orası çok iyi gibisinden yorumlara rağmen hala beceremeyen ve sağa sola mok atanlar görüyoruz.
Ama yazmaya devam edeceğiz tabii , çünki başaran ve teşekkür eden kişi sayısı daha fazla.

Evet dediğin gibi her tür övgüyü hak ediyor.
Aradan geçen zaman zarfında aradığı imkanları bulmuştur inşa Allah.

---------
Uğur benzetmesi yapan ikinci kişisiniz.
Diğeri "bir Türk cnc yapar önce adını yazar " yorumunda bulunmuştu.
Sizinki çok daha koltuk kabartıcı geldi bana , teşekkür ederim.
 
S.a cevap yazanlara teşekküler.Motor olarak step motor kullanıyorum alt tablada kullandığım mekanik parçalar hp mürekkepli yazıcıdan üst taraftakide lexmark yazıcıdan üst step motor lexmarkın içinden çıkan kağıdı hareket ettiren step motoru(lexmarktan 2 tane vardı ikisinide parçaladım fakat birinin step motorunun üstünde bulunan dişliyi sökeyim derken step motorunu bozdum :D ) malesef yeni yazıcılarda dc motor kullanılıyor step bulma şansı yeni yazıcılarda zor.Alt tabladaki step motoru ise büyük ihtimal hp 1020 lazer yazıcıdan çıkma.Z eksenini denedim çok güzel fakat step motoru çok fazla çalışmamasına rağmen çok fazla ısınıyor el değmeyecek derecede sanırım benim step sürücü fazla akım veriyor motora buna bir çözüm bulmam lazım.Aslında alt tablada tek motor kullanacaktım sonradan baktımki boşluk çok eksen gidip gelirken yamulma oluyor çift motor kullanmak zorundayım.Aynı ebatta motor şu an bulamadım araştırıyorum hala fakat büyük bi lazer yazıcıdan bi motor söktüm alt tablada kullandığım stepden biraz büyük milide 4mm benim kullandıklarım 3mm idi dc motorlarında 2mm.Dişlilerin üzerine 4mm lik delik açılabilir ama dişli zaten 6-7 mm genişliğinde olduğu için pek yapmak istemedim 3mm mili olan bi step bulursam alt tabla bitecek inşallah.Bu arada hareketi yazıcılardan çıkan kayışlarla sağlıyorum.Kullandığım devre ta8435 kendi yaptığım devre 2.5a lik bu devreninde amperajını düşürmenin yolunu bulacağım.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst