YARDIM ps 2705-1 ottokuplör karşılığı ne olabilir

Katılım
17 Şub 2010
Mesajlar
195
Puanları
1
arkadaşlar,
http://datasheet.octopart.com/PS2705-1-F3-A-NEC-datasheet-46053.pdf
aradığım ottokuplör budur fakat bulamıyorum bunun yerine hangi otto kullanabilirim.malzeme bilgisi iyi olan bir arkadaş yardımcı olabir mi?
 
Yüksek gerilim opto (high voltage optoisolator) diye aramalısın Abim ben genelde alldatasheet tercih ediyorum açıklamaya yaz uygun sonuçları getirir.
 
bu photokuplör.devredemi kullanıcaksın yoksa arızalı olduğu içinmi değiştiriceksin?alternatif olarak ps2705 veya nec2705 kullanabilirsin.ayrıca bir bilgi paylaşayım.photokuplör ölçerken diyot kısmının + ve - uçları arasında ters polarmada multimetre diyot modunda iken 1,160-1,180 arasında değer görmeniz gerekiyor.bu değeri alamıyorsanız photokuplör kesinlikle bozuktur.en az 100 tane kart tamir etmişimdir photokuplör arızasından.benim bulduğum en pratik yok bu.
 
Ottokuplör hiç görmedim ama Ottoman gördüm.:)

Opto kuplör soruyor isen aradığın oyuncağın özelliği AC girişli oluşu yani ters bağlı 2 led ile artı ve eksi alternansları görüyor olması.

Çok darda kalırsan ters bağlı 2 IR led ve karşısına IR alıcı ( tr veya diyot ) yerleştir ve dışına sakız veya kafana göre bir şeyler uydur ..:rolleyes:

https://www.google.com.tr/search?q=AC INPUT RESPONSE TYPESOP MULTI PHOTOCOUPLER&rls=com.microsoft:tr-TR:IE-Address&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGHP_trTR605&gfe_rd=cr&ei=HwmKVcDcN8Gz8wffnaHAAg&gws_rd=ssl#q=AC INPUT MULTI OPTOCOUPLER


https://www.google.com.tr/search?q=...yKVczpMIWvsQG9gaPYDg#q=AC+INPUT+++OPTOCOUPLER
 
evet yazım hatam olmuş düzelme yoluna gideceğim.bahsettiğim malzeme omron 3g3mv sürücülerde dijital input kullanılmış üretimleri 2000 ile 2002 arası bu cihazlarda elimde 4 tane sürücü oldu aynı arızadan kaynaklanan cihaz.öncedende olmuştu o zaman kullanılmayan 5. girişin optokuplörünü alıp arızalı olan girişle değiştiriyordum.şimdi boşta girişi olan sürücü kalmadı.yaklaşık 40 kadar bu marka sürücü var makinelerde.arıza şöyle beliriyor cihaz durup dururken inputunu 1 yapıyor yada inputtan çıkmıyor (monitör menüsünden takip ederek buldum)
 
Orijinal parçayı digikey - farnel - mouser - futurlec gibi satıcılarda bulabilirsin.
Online satış ve ya TR temsilcileri olan var.
Bulamaz isen dediğim şekilde yap zor bir iş değil.
 
Tekin hocam içini açıp koyarsa olur dışarıdan bir hayrı olmaz.
Ama çalıştığı devre uygunsa olur , o zaman dışarıdan desteğe ihtiyacı da yok zaten.

2crleo0.png
 
317 optokublora ters bır dıyot at 4148 bence sorunsuz çalışır
evet son olarak bulamazsam böyle yapacagım.malzemenin smd olması çift katmanlı olması yerinin çok dar olması elimde ki techizatın hassas çalışmaya müsait olmaması işimi zorlaştırıyor.
aslında tüm girişleri pnp bağlantı kullandığını biliyor olduğumuzdan mantıklı oluyor.sürücüyü bağlantı şeklini npn olarak düzenlersek sıkıntı çıkaracaktır diye düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Araya girmiş ekleyeyim.
3mm 2 led 6mm karşısına 3 mm alıcı .. olup olacağı parçanın kendisi kadardır.
Olmadı uzay montajı bile olur.
Müsait yere koyar kablo ile uzatırsın falan filan...
Yeter ki problem çözülmeye değer olsun.

-------

Al sana orijinal parça , 1 dolar bile değil.

http://www.digikey.com/product-search/en?vendor=0&keywords=PS2705
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,893
Kullanıcılar
450,003
Son üye
ozdekaratas07

Yeni konular

Geri
Üst