Yardım. Sensörlü kronometre proje

Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar forumu uzun süredir takip ederim. bir çok konuda yardımcı oluyorsunuz şimdiden teşekkür ederim. u şeklinde bir parkur giriş ve çıkış ta sensör (fotosel) girişte süre başlayacak çıkışta duracak
kendimin yapabileceği amatör de olsa bir proje lazım çok teknik bilgim yok piyasa da satılan ürünlerle bunun maliyeti ne olur yapılabilirmi? kronometre için led panel falan gerekmiyor el kadar bir ekran olsada yeter amaç tamamen antremanlarım için süre tutumu harekete bağlı olarak. sağlıcakla.
 
Kronometre sanırım 15 tl, darbe akım anahtarı (eş değeri 555 li devre olur) da 10 tl olsa, fotosel verici led kablo 5 tl de o desek hesap sanırım ortada, Kronometrenin başla dur düğmesinden 2 kablo çek fotosele bağla (ışının sürekli olması değil de alınca tetiklemesisi yani terse çevrilmesi gerekebilir) ilk kesilmede koşu başlanır 2 kesilmede finişe varılır sonu ekrandakidir.
 
teşekkür ederim. sağolun ekteki iki resimi buldum dediğiniz bunu karşılıyor sanırım fakat fotosel verici led kablo konusunda ya yanlış arıyorum yada eksikliğim var. kendi kendimize uğraş çıkarıyoruz işte sizlerin sayesinde yardımlarınızla. birde ekteki resimde 555 li devre var sanırım ama bunu tek başına satılıyormu bulamadım. teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • FXB9MD4IEV85Z6V.SQUARE2.jpg
    FXB9MD4IEV85Z6V.SQUARE2.jpg
    5.6 KB · Görüntüleme: 27
  • FR26QEXGLPH1914.MEDIUM.jpg
    FR26QEXGLPH1914.MEDIUM.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 31
Aklımdaki sitemi tarif edeyim u dönşÜ sağlandığından uzun mesafeli ir verici veya lazer ve hassas ir alıcı temini halinde çizimdeki çift li sisteme gerek kalmaz, 555 Tek düğmeli on off devresi olarak geçer, yapmak yerine elektrikçilerde ipulse röle veya darbe akım anahtarı adıyla alabilir 220 lik kısmı kullanmayıp dc ksımına pil bağlantısını yaparsın.
https://www.google.com.tr/search?q=...+düğmeli+on+off+devresi&imgrc=t5ImgmpoI3LZCM:
Anahtar yerine foto alıcı ekleyeceksin.
123.jpg


İr verici devre
https://www.google.com.tr/search?q=...isch&q=555+li+ir+verici&imgrc=t6bTHATsSN8piM:

Tanıdık veya okulun işlerini yapptırdığı elektrikçi elektronikçiye danışıp beraber yapın kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst