Yanlış Adaptör Kullanımı

pisa9

Üye
Katılım
30 Kas 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Herkese merhaba,

Hem pille hem de adaptörle çalışan bir ana salıncağımiz var. Adaptörü kayıptı, pille çalışıyordu. Eşim laptop adaptörü kullanmış (19v 3,42 amper).. ama salıncağın adaptörü normalde 5v 1 amperdi.. kesinlikle pat sesi veya yanık kokusu gelmemiş.. acaba neresi arızalanmıştır ve tamiri basit midir?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ticari ürün olduğu için; Büyük bir ihtimal koruma önlemi vardır.
Devrenin alt/üst kısmından net resim görmemiz gerekir.
Yorum/yönlendirme sonra...
 
Aşırı akım/kısa devre korumasının laptop adaptöründe mutlaka bulunması lazımdır, bulunmasaydı yaklaşık 4 kat daha fazla uygulanan voltajla bir süre sonra yanması veya iç patlamayla devre dışında kalması gerekirdi. Kısa devre/aşırı akım koruması cihazın DC çıkışını geçici süreliğine bloke eder, bir süre beklendikten sonra laptop adaptörünün çalışarak eski işlevine geri dönmesi gerekirdi. (Normal sigorta yerine otomatik sigorta uygulaması adaptörde mevcut ise)

Cihaza muadil olarak seçilecek adaptör veya harici güç besleme kaynaklarının jak uyumu (jakın + ve - polaritesinin uygunluğu yanında) uygulanacak cihaz veya makinenin giriş voltajıyla ayni voltaj değeriyle (5 volt, 1 Amper AC/DC adaptör olarak) seçilebilmiş olması gerekirdi.

Not: Seçilecek olan muadil adaptörünün amper değeri daha fazla olabilir, (1 A yerine 1.5 veya 2 A gibi) çünkü cihaz sadece gerekli olan 1 A'yı kendisi için çeker, gerisi adaptörde standby'da (hiç kullanılmadan) kalır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst