Yangin algilama ve uyarma sistemleri projelendİrme ve uygulama esaslari

arkadaşım yazının içeriğinde zaten bu sunumu kimin hazırladığı hakkında bilgi verilmiş saygılar
1. GİRİŞ Ülkemizde “ Yangın Algılama ve Uyarma Sistemlerinin projelendirilmesi ve uygulanması” konusunda henüz TSE veya başka kuruluşlarca hazırlanmış bir standart ya da yayın bulunmadığı için EMO İzmir Şubesi tarafından bu esaslar hazırlanmıştır. Bugün çeşitli amaçlara hizmet etmek üzere projelendirilen yapılar için yapılan elektrik projeleri içerisinde yer alan Yangın Algılama ve Uyarma Sistemlerinin standartlara ve amacına uygun projelendirilmesi ve tesis edilmesine olanak tanınması hedeflenmektedir.
 
arkadaşlar merhaba;
yangın tesisatı projelerinde tavanda ki dedektörler ile yükseltilmiş döşeme altındaki dedektörler aynı looptan yangın ihbar santraline gidebilir mi? Giderse saha da bağlantısını nasıl yaparlar? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
 
Yangın algılama sistemleri için referans olarak Binaların yangından korunması yönetmeliğini incelemenizi tavsiye ederim. İnternetten kolayca bulabilirsiniz. Bir de Avrupa’da ve Türkiye’de geçerli EN 54 standardı var. Amerikan standardı için de NFPA72 ye göz atın derim.
 
'20 adres cihazında bir izolatör kullanılmalıdır. '
Merhabalar, bu ibareyi neye göre kullanıyoruz? Herhangi bir yönetmelik veya şartnamede geçiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar
 
resmi kurum şartnamelerinde ve projelerinde geçiyor.ancak bazı markaların her cihazında izolatör modülü olanlar var.birde tavan arası ve döşeme altı loop olayına takılmayın adresli algılama sistemlerinde loop çok baglayıcı degildir sahadaki uygulamada verilen adres ve mahal önemlidir.alarm geldiginde sadece mahal ismi ve adress numarası dikkate alınır.
 
cenk bey, dedektör 7,5 m yarıçaplı bir çember alanını 1 adet olarak hesaplanmıyor mu ? bu hesaba göre siz dedektörü fazla koymadınız mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…