Yangın algılama sistemleri hakkında

Katılım
10 May 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar;
Ben Zayıf Akım Sistemleri yapan bir firmada çalışmaya başladım. Fakat zayıf akım (yangın algılama, seslendirme, cctv vb.) sistemler hakkında pek bilgim yok, öğrenme aşamasındayım.
Geçenlerde inşaatı bitmiş kabloları çekilmiş bir okula keşif için gittim elimde proje yoktu ve yangın algılama sistemi kurmamızı istediler. Fakat ben , kaç metrede bir duman dedektörü, kaç adet ve nerelere hangi şartlarda siren buton vs koyulması gerektiğini , ısı dedektörü kaç adet olmalı nelere dikkat ederek sayılarını belirlemeliyim gibi konularda yetersiz kaldım. Mevzuatı okudum ama pek yol gösterici olmadı. Malzemelerin sayılarını nasıl belirlemem gerekiyor gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba,

BiNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELiK işine yaracaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Turkiye-binalarin-yangindan-korunmasi-hakkinda-yonetmelik2007-2009 ok.pdf
    1,020.6 KB · Görüntüleme: 24

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst