Yaka Fıkrası

IbrahimGultepe KTD

Katılımcı Üye
"Mavi Yaka mı, Beyaz Yaka mı?"
Bir gün bir şirkette büyük bir kriz çıkar. Üretim hattı durmuş, makineler çalışmıyor. Patron çılgına dönmüş! Hemen ofisten üç beyaz yakalı çağrılır: mühendis, planlamacı ve IT uzmanı.

Patron bağırır:
— Şu makineleri çalıştırmazsanız, hepinizin maaşını keserim!

Mühendis gelir, çizimlere bakar, elini çenesine koyar:
— Bu sistem aslında Alman standardına göre çalışıyor. Belki proses diagramı güncellenmeli.

Planlamacı gelir:
— Bir dakika, önce SAP’den bakım geçmişine bakalım. Bir Gantt chart yapayım, hangi parça ne zaman arızalanmış görelim.

IT uzmanı gelir, makinelerin ekranına bakar:
— Bu makinelerde Windows XP var patron… Bunlara dual boot Linux kursaydık bunlar olmazdı!

Patron saçını başını yolarken bir ses gelir:

— “ÇEKİLİN ŞURADAN!”

Atölyeden yağ içinde, tulumuyla Hasan Usta gelir. Elinde bir İngiliz anahtarı, ağzında yanık bir sigara. Makinaya bir tekme atar, kaputu açar, içine tükürür, kablolardan birine "bismillah" der gibi dokunur.

Tık… tık… tık… Makineler birden çalışmaya başlar.

Tüm beyaz yakalılar şokta.

Patron şaşkın:
— Hasan Usta sen ne yaptın?

Hasan Usta:
— Makinelerin gönlü kalmıştı patron… Siz Excel
’le sevemezsiniz makineleri.

"Mavi Yaka mı, Beyaz Yaka mı?"
Bir gün bir şirkette büyük bir kriz çıkar. Üretim hattı durmuş, makineler çalışmıyor. Patron çılgına dönmüş! Hemen ofisten üç beyaz yakalı çağrılır: mühendis, planlamacı ve IT uzmanı.

Patron bağırır:
— Şu makineleri çalıştırmazsanız, hepinizin maaşını keserim!

Mühendis gelir, çizimlere bakar, elini çenesine koyar:
— Bu sistem aslında Alman standardına göre çalışıyor. Belki proses diagramı güncellenmeli.

Planlamacı gelir:
— Bir dakika, önce SAP’den bakım geçmişine bakalım. Bir Gantt chart yapayım, hangi parça ne zaman arızalanmış görelim.

IT uzmanı gelir, makinelerin ekranına bakar:
— Bu makinelerde Windows XP var patron… Bunlara dual boot Linux kursaydık bunlar olmazdı!

Patron saçını başını yolarken bir ses gelir:

— “ÇEKİLİN ŞURADAN!”

Atölyeden yağ içinde, tulumuyla Hasan Usta gelir. Elinde bir İngiliz anahtarı, ağzında yanık bir sigara. Makinaya bir tekme atar, kaputu açar, içine tükürür, kablolardan birine "bismillah" der gibi dokunur.

Tık… tık… tık… Makineler birden çalışmaya başlar.

Tüm beyaz yakalılar şokta.

Patron şaşkın:
— Hasan Usta sen ne yaptın?

Hasan Usta:
— Makinelerin gönlü kalmıştı patron… Siz Excel
’le sevemezsiniz makineleri.
Foruma Hasan mezarcı gelmiş 😅

konu dağılsın, fıkralara gülelim biraz.
KONTROL KALEMİ

İki elektrikçi, elektrik direğine oturmuş, yere düşen kabloya bakıyorlarmış. Elektrikçinin biri, oradan geçen yaşlı bir bayana seslenmiş:
― Teyze, şu teli uzatır mısın?
Bayan, teli uzatmış. Elektrikçi, teşekkür ettikten sonra arkadaşına dönerek:
― Yere düşen kablonun faz olduğunun sanıyordun. Bak, işte yanıldın.

öncelijkle özür
ben konu gönderemiyorum gönder diyorum oluşturuyor diyor sonra hata verip göndermiyor iletişim kısmı da çalışmıyor

öncelijkle özür
ben konu gönderemiyorum gönder diyorum oluşturuyor diyor sonra hata verip göndermiyor iletişim kısmı da çalışmıyor
test yazan konunuz açılmış, bir kaç dakika beklemeniz gerekiyor. bilgisayardan yazdığınızda sorun olmuyor. cep telefonu hata gibi gösteriyor. merak etmeyiniz.

Holdingin CEO’su gelir, der ki:

“Bizim bu fabrikaya inovasyon getireceğiz. Artık herkes dijital düşünecek. Hasan Usta da dahil!”

Ertesi gün, üç tane beyaz yakalı gelir atölyeye. Bellerinde MacBook, ayaklarında beyaz spor ayakkabı, avadanlıkları dolu çantaları, üstte Patagonia mont. Biri hemen konuşur:

— “Merhabalaar, biz merkezi sistem danışmanlarıyız. İş akışınızı gözlemlemeye geldik.”

Hasan Usta bi bakar bunlara. Kafasında sigara, ağzında pense.

Beyaz yakalı:
— “Ustam, iş sürecinizi dijitale aktarmamız gerek. Ne yapıyorsunuz tam olarak?”

Hasan Usta:
— “Ben burda makinayı çalıştırıyorum, sonra çayı demliyorum, sonra da size bulaşmamak için dua ediyorum.”

Beyaz yakalılar gülümser:
— “Haha, çok iyi yaa. Peki ustam, makinayı hangi yöntemle optimize ediyorsunuz?”

Usta döner:
— “Tornavidayla.”

Beyaz yakalılar:
— “Yani bir süreç akış şeması, bir algoritma filan…?”

Usta bi sinirlenir:

— “Oğlum ben sabah 7'de buraya giriyorum, makinanın sesine bakarım. ‘Tık tık’ ediyorsa yatak boştur. ‘Dııııı’ diyorsa yağ ister. ‘Şırrrrrr’ ediyorsa senin gibi çok bilmiş biri makineye ellemiş demektir!”

Beyaz yakalı hemen geri adım atar:
— “Tamam ustam ama bu veriyi sisteme girmemiz lazım, yoksa merkezi kontrol çalışmaz.”

Usta iyice sinirlenir:

— “Veri mi? Benim veri dedemdi lan! O da ustaydı! Biz veriyi makinadan değil, kulağımızdan alırız. Şak diye duyarız, tak diye sökeriz!”

Sonra Hasan Usta düğmeye basar, makine vııııın diye çalışır.

Usta döner:

— “Sizin bütün SAP, MAP, QR kodunuz gelse, bu makinayı gene ben kaldırırım. Git şimdi ona da QR okut, belki çay verir.”

Holdingin CEO’su gelir, der ki:

Ertesi gün, üç tane beyaz yakalı gelir atölyeye. Bellerinde MacBook, ayaklarında beyaz spor ayakkabı, avadanlıkları dolu çantaları, üstte Patagonia mont. Biri hemen konuşur:

— “Merhabalaar, biz merkezi sistem danışmanlarıyız. İş akışınızı gözlemlemeye geldik.”

Hasan Usta bi bakar bunlara. Kafasında sigara, ağzında pense.

Beyaz yakalı:
— “Ustam, iş sürecinizi dijitale aktarmamız gerek. Ne yapıyorsunuz tam olarak?”

Hasan Usta:
— “Ben burda makinayı çalıştırıyorum, sonra çayı demliyorum, sonra da size bulaşmamak için dua ediyorum.”

Beyaz yakalılar gülümser:
— “Haha, çok iyi yaa. Peki ustam, makinayı hangi yöntemle optimize ediyorsunuz?”

Usta döner:
— “Tornavidayla.”

Beyaz yakalılar:
— “Yani bir süreç akış şeması, bir algoritma filan…?”

Usta bi sinirlenir:

— “Oğlum ben sabah 7'de buraya giriyorum, makinanın sesine bakarım. ‘Tık tık’ ediyorsa yatak boştur. ‘Dııııı’ diyorsa yağ ister. ‘Şırrrrrr’ ediyorsa senin gibi çok bilmiş biri makineye ellemiş demektir!”

Beyaz yakalı hemen geri adım atar:
— “Tamam ustam ama bu veriyi sisteme girmemiz lazım, yoksa merkezi kontrol çalışmaz.”

Usta iyice sinirlenir:

— “Veri mi? Benim veri dedemdi lan! O da ustaydı! Biz veriyi makinadan değil, kulağımızdan alırız. Şak diye duyarız, tak diye sökeriz!”

Sonra Hasan Usta düğmeye basar, makine vııııın diye çalışır.

Usta döner:

— “Sizin bütün SAP, MAP, QR kodunuz gelse, bu makinayı gene ben kaldırırım. Git şimdi ona da QR okut, belki çay verir.”
Dün kalbime baktırmak için kalp damardan randevu aldım meğer kardiyolaojiden almam lazımmış. Kalp damar doktoru " Kocaman adamsınız hangi bölüme gideceğini bilmiyorsun" dedi kovdu beni 😅Hastaneden çıktım aptal aptal sağıma soluma bakarken bu Hasan usta denen zibidinin fıkrasını okudum üşenmedim baştan sona ! Ve şuan hayatı sorguluyorum " Neden ben " diyorum . Saolun varolun...

Bende Kendi imkanlarımla yaptığım fıkrayı paylaşam,

Adamın biri ölmüş " Vardır bundada hayır , ölmesem belki başıma kötü bişey gelecekti " demiş . Peh peh peh

Dün kalbime baktırmak için kalp damardan randevu aldım meğer kardiyolaojiden almam lazımmış. Kalp damar doktoru " Kocaman adamsınız hangi bölüme gideceğini bilmiyorsun" dedi kovdu beni 😅Hastaneden çıktım aptal aptal sağıma soluma bakarken bu Hasan usta denen zibidinin fıkrasını okudum üşenmedim baştan sona ! Ve şuan hayatı sorguluyorum " Neden ben " diyorum . Saolun varolun...
bir kere rahatsızlanmıştım, ambulansla acile götürdüler. oradaki doktor beni kalp için göğüs hastalıklarına sevk etti. pinpon topu gibi oradan oraya sevk ettiler. bir baktım genel cerraaam ın önündeyim. kimse ilgilenmiyor. en son iç hastalıkları uzmanının kapısında tıbbi sekreterle kavga etmeye başladım. doktor gürültüye çıktı. derdimi ona ayak üstü anlattım. sekretere giriş yaptırdı. benimle ilgilendi. resmen aptallaştım. alkolü bırak demedi azalt dedi, sigara içme demedi sayısını düşür dedi, radyoloji görüntülerime baktı, dediğim ayarlamaları yaparsan beş sene sonra görüşürüz dedi.
arada bir böyle arızalı doktorlar da çıkıyor. eve döndüğümde doktorun şerefine 2 kadeh parlattım.

Forum istatistikleri

Konular
133,397
Kullanıcılar
459,297
Son üye
bytalha

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri