yıldız üçgende bağlantı klemensleri

Katılım
7 Şub 2010
Mesajlar
120
Puanları
1
Arkadaşlar yıldız üçgen bağlantıda bir konuda tereddütte kaldım. Mantıken olması gerektiğini düşünüyorum ama cesaret edip deneyemedim. Sorum soru.
Bildiğiniz gibi yıldız bağlantıda klemens kutusuna çıkartılan X-Y-Z kısa devre edilip U-V-W'dan fazlar veriliyor. Tam tersi yapılsa yani U-V-W kısa devre edilip fazlar X-Y-Z uçlarından verilse çalışmada sıkıntı yaşanır mı?
Üçgen bağlantı da karşılıklı kısa devre ettiğimiz halde sorunsuz çalışıyor nasıl olsa.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şöyle bir sorum daha var. Motordan 6 adet uç gelmiş ama hangilerinin üçlü (xyz,uvw)olduğu belli değil. Bu 6 bağlantı ucundan üçerli gruplar nasıl oluşturulur?
 
Anlayacağınız şekilde görsel bulamadım, elle çizdim idare edin. Sargılarin uçlarını gösteriyor. Sonra istediğiniz gibi yıldız yada üçgen baglayabilirsiniz.
PicsArt_11-09-09.42.54.jpg
 
Eğer sargılar aynı taraftan ! çıkıyorsa,harflendirmeniz çok zordur.Sargı uçlarının harflendirilmesi ile ilgili olarak forumumuzda daha önce açıklanan metodu bulunuz.Motor gücünüz büyük ise,deneme /yanılma ile uçları bulmak riskli olacaktır.
 
Son düzenleme:
Eğer sargılar aynı yerden çıkıyorsa,harflen-
dirmeniz çok zordur.Sargı uçlarının harflen-
dirilmesi ile ilgili olarak forumumuzda da-
ha önce açıklanan metodu bulunuz.Motor
gücünüz büyük ise,deneme /yanılma ile uçları bulmak riskli olacaktır.
Daha önce okumuştum. Pille yapılan bir yöntemdi sanırım. 6 ucu birarada yada yanlış uç çıkaran bobinajciya henüz denk gelmedim, umarım da denk gelmem. Böyle bir yöntem olduğuna göre karşılaşılan bir durum.
 
Şöyle bir sorum daha var. Motordan 6 adet uç gelmiş ama hangilerinin üçlü (xyz,uvw)olduğu belli değil. Bu 6 bağlantı ucundan üçerli gruplar nasıl oluşturulur?
iki dakkada ölçü aletine bulursun ilk 3 tanesini birbirine omaj vermeyenler olacak şekilde rastgele motor klemensine sıra ile bağla karşı tarafa ölçü aleti ile her sargının omaj veren ucunu yerine yerleştirirsin u_v_w. Z_x_y şeklinde
 
Motorunuz kaç kw ? Motorunuz üçgen çalışması gerekiyorsa,uç isimlendirmesini ! yapmak zorundasınız .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst