Yürütmenin Durdurulması Kararı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne yazıkki Teknik Öğretmenlerin Mühendis olmasını engelleyen bir takım güçler (TMMO,EMO..vb)
Teknik öğretmenlere verilen teknoloji mühendisliğini de bir danıştay kararıyla iptal ettireceklerdir....O yüzden kızılacak makam danıştay değil bu kurumlardır....siz siz olun mühendislik tamamlama yapmak için şimdiden çalışmalara başlayın yurtdışında...benden size tavsiye.....bunun içinde iyi bir yabancı dil(ingilizce) öğrenmeye şimdiden başlayın yol yakınken....
 
katsayı yüzünden gelecekleriyle oynadıkları 3 milyon meslek lisesi mezununun hakkını vebalini nasıl ne şekilde ödeyecekler bilemiyorum.
Bu katsayı yüzünden mühendisliklerin gerçek sahipleri ortada geziyor.
Bunu söylediğim için bana kızacak olan arkadaşlar var biliyorum ama yinede söylemek istiyorum.

Sahada uygulama yapmadan çıraklık safhasından geçmeden katsayı şansıyla mühendis olan arkadaşlara sözüm. Sizlerin yerinde olması gerekenler meslek liseli arkadaşlardır.

katsayı problemi olmasa 4 yıl (meslek lisesi) artı 4 yıl (mühendislik fakültesi) toplamda 8 yıl teknik eğitim almış ve bizzat uygulamalı sahada çalışmış canavar gibi mühendis arkadaşlar olacaktı. Ülkemizin teknolojik gelişimine daha çok katkı sağlayacaklardı. Altındaki teknisyen soru sorduğu zaman makul mantıklı cevaplar verebilecekti.

benim kızdığım kişiler bunu idrak edemeyen yurdum yöneticileridir.


Ne diyim bir arkadaş güzel açıklamış.

Burası türkiyee....
 
Milli Eğitimimiz ne kadar "milli" bunu anlıyoruz işte.
Yapılanların devlete millete faydası olmuyor. Dönüp dolaşıp aynı yere tekrar geliyoruz...
 
Kesinlikle kasıtlı olarak alınmış bir karar. Birilerinin yönlendirilmesiyle, bazı şeylerin intikamını alma peşindeler.
 
arkadaslar sımdı ılk once meslek liselerinin mufredatı degıstırılmelı vede ıyılestırılmelıdır.temel dersler olan matematık,fızık vede kımya gıbı dersler cok ıyı bır sekılde verılmelıdır.sımdı arkadaslar herkes durumdan memnun degıl fakat kımse acı gerceklerı soylemıyor vede yuzlesmıyor.sımdı arkadaslar bır ogrencı var meslek lısesı mezunu vede bır sekılde muhendıslıgı kazanıyor vede okula baslıyor vede normal lıse bıtırende muhendıslıkte
sımdı ıs buradan sonra kopuyor.meslek lısesı genc matematık,fızık gıbı derslerı basaramayabılıyor vede o derslerden kalıyor.dolayısıyla okulu uzuyor buda unıversıte kontenjanlarını etkılıyor vede egıtımın kalıtesınıde dusuruyor.
sımdı
1-meslek lıselerı egıtımı gozden gecırılmelı
2-ve bızlerde meslek lıselerının mutlaka ara eleman yetıstıren okullar oldugunu kabul etmelıyız
3-katsayıyı kafamıza takmak yerıne bu engelın etrafından nasıl dolasırız onu bulmalıyız
 
Sn. gezer77'nin dediklerinde doğruluk payı var tabii ki.

Bizim dönemimizde kredili sistem vardı ve bir şekilde (sınıf açılması için arkadaşlardan derse katılmaları için rica ederek ;) ) seçmeli matemetik, fizik, kimya derslerini almıştık. Şimdi bu imkanda yok sanırım.

İlginç bir olay da oldu geçen: Meslek yüksek olkulunda derslere giren hocaların çoğunluğu liseden gidiyor. Bizim lisede atölyede yaptığımız uygulamaların, yüksek okulda bitirme ödevi olarak verildiğini gördüm. O zaman anladım ki bişeylerde değişmeler var. Acaba dedim biz kendimiz fazla mı kastırmışız...
 
Dün TRT'de bir program yapıldı bu konu ile ilgili. Danıştayın aldığın kararın arkasında duruluyordu. İnsanın içini içi yiyiyor adeta. 10 yıldır özel sektörde farklı pozizyonlarda çalışmış ve çekmiş olduğum sıkıntıları birebir yaşamış biri olarak alınan karara karşı öfkemi durduramıyorum.

1.) Birilerinin dillendirdiği gibi meslek liselerinin katsayı engeli imam hatip liseleri için alınmamıştır. Çünkü imam hatip liselerinin toplam liseler içindeki payının sadece ve sadece %3 olduğunu hatırlatırım. Elinizi vicdanınıza koyun, katsayı düzelirse bu küçük grup mu ülkeye şeriatı hakim kılacak? Okullar devletin gözetimi altında değil mi? Bence imam hatip liseleri sadece bir bahanedir.

2.) Hep dile getirilen şudur. Meslek lisesi mezunları kendi alanları ile ilgili fakültelere yerleştirilmektedir ve üstelik ek puan da verilmektedir!!! El insaf yahuuu.
Hangi mesleki lisesi makina bölümü mezunu makina mühendisliğini tercih ettiğinde ek puan almışşş? Haaa, makina öğretmenliğini tercih etmeliymişşş. Okusun da bizim gibi teknik öğretmen olsun, ataması yapılmasın ve etkisiz, elinden iş gelse de imza yetkisiz olsun.

3.) Deniyor ki meslek liselerinde okuyanlar çok fazla matematik, fizik, kimya, biyoloji öğrenimi görmüyormuşşş. Tamam doğrudur amennaa. Ama bu durum, sınavda başarılı olabildiği takdirde üniversitede istediği bir fakülteyi okumaya engel değil ki!!! Sen gel ÖSS sınavına gir ve soruların tamamını çöz, eğer genel lise mezunu isen istediğin fakülteye yerleşebilirsin çünkü lisede iken bol bol matematik, fizik, kimya görmüşün dolayısıyla başarabilirsin. Ama sen sınavda soruların tamamını çözsen dahi, meslek lisesi mezunusun yaa, meslek lisesinde bol bol matematik, fizik, kimya okumamışın yaaa, sen soruları fal açarak çözmüşün, senin bu fakülteleri başarma ihtimalin şüpheli arkadaşımmmm. Onun için sen git teknik öğretmen ol, imza yetkin de olmasın, çırpın, dans et bir yerlere gelebilmek için. Mantık aynen bu.

Meslek liselerinin önündeki katsayı engeli kaldırılırsa, sanki bütün meslek lisesi mezunları otomatikman fakültelere yerleştirilecekler gibi bir hava oluşturuyorlar. Yok öyle bir şey. İnsanlarımız ister ki, kendi evlatlarını meslek öğrensinler diye mesleki ve teknik okullarda okusunlar ve eğer başarma ihtimalleri de varsa bir engel teşkil etmesin, üniversite kapısı engellenmesin. O kadar.

2 yıl beraber çalıştığım çok saygıdeğer elektroPAN şirketinin ArGe mühendisi Ekrem KARANIK beyefendi, endüstri meslek lisesi elektrik bölümü ve İTÜ elektrik mühendisliği mezunudur. Eğer bugün ÖSS sınavına girerse katsayı engelinden dolayı, sınavda çıkan tüm soruları dahi çözerse mezun olduğu fakültenin bahçesinden dahi geçemez. Ama Ekrem KARANIK beyefendi, lise döneminde almış olduğu temel eğitim üzerine mühendislik eğitimini de aldığı için şu anda bulunduğu elektronik arge sektörünün duayenlerindendir.Ama ekrem KARANIK üniversiteye katsayı engelinin olduğu dönemde girseydi, sadece teknik öğretmen olacaktı ve belki de bizim gibi kendi çapında birşeyler yapmaya çalışan yetkisiz biri olacaktı.

Allah, ülkemizi mesleki ve teknik eğitimi dinamitleyen ergenekoncu vatan haini ve uzantılarından korusun.
 
durceylan hocam Allah sizden razı olsun duygularımın tercümanı oldun.Bu arada içi boş ifadeler kullanan bir takım arkadaşlara da cevap gitmiş tir umarım :)
 
Sn. gezer77'nin dediklerinde doğruluk payı var tabii ki.

Bizim dönemimizde kredili sistem vardı ve bir şekilde (sınıf açılması için arkadaşlardan derse katılmaları için rica ederek ;) ) seçmeli matemetik, fizik, kimya derslerini almıştık. Şimdi bu imkanda yok sanırım.

İlginç bir olay da oldu geçen: Meslek yüksek olkulunda derslere giren hocaların çoğunluğu liseden gidiyor. Bizim lisede atölyede yaptığımız uygulamaların, yüksek okulda bitirme ödevi olarak verildiğini gördüm. O zaman anladım ki bişeylerde değişmeler var. Acaba dedim biz kendimiz fazla mı kastırmışız...

arkadaslar tabııkı meslek lısesınde ogretmenlık yapanlar myo lara ogretım gorevlısı olarak atanmaktadır.hatta benım tanıdıklarımdan bır kacıda su an yardımcı docent unvanınada sahıptır.tabııkı ben bunla ılgılı detaylı kosulları bılmıyorum.fakat bazı degerlı uye arkadaslarımız acaba bu kosulları zorlamadılarmı yada bu konuda arastırma yaptılarsa burada bu kosullarıda yayınlarsanız sevınırım ve bende ogrenmıs olurum.
 
Durceylan arkadaşımız tamamen siyasi propaganda biçiminde bir yazı yazmış.
Ülkenin eğitimli teknik eleman ihtiyacı ile ilgili değil.
Bunu yazının sonunda yazılan ve karşı görüşte olan herkesi ergenekon torbasına atan düşünceden anlıyoruz.
Eğer eğitim sistemimizde bir sorun haline gelen imam okulları gerçek amacına kavuşturulursa bu sorun düzelir.Nasıl yapılır;
İmam okullarına giren öğrenciler parasız eğitilir.Atamaları yapılır.Örneğin 10 sene zorunlu hizmet konulur.Birilerinin siyasi oyuncağı ellerinden alınır.Katsayı eşitlensin o zaman.
İmam hatipler bahane değilse birileri meslek liselerine gidenlere düşmanmı acaba!
Ben "elek" olarak kendi kendime düşmanmıyım!
Benim zamanımda katsayı herkes için aynı idi.Hatta bazı bölümlerde (2 yıllık ve öğretmenlik)normal liselilere göre avantajlı idik.
Dini ve din eğitimini siyasi amaçları için kullananların ülkeyi getirdiği nokta budur.
Gerisi boş laftır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,243
Mesajlar
916,133
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst