Yüksek Gerilim Sekonder İşleri

MoSTaR

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
82
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar; Sizlerin bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var.
Ben Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Türkiyede bir çok 154 ve 380 kV şalt kurulumunda bulundum, çalıştım, şefliğini yaptım. Fakat daha sonra şantiye işlerini bırakıp yerleşik düzene geçtim. Şimdi yarı kurumsal bir işletmede memur kıvamında çalışıyorum.

Geçenlerde bir firma Adana civarında bulunan 154kV şalt yapım işinde, seconder projeleri ile alakalı problemlerinin olduğunu söyledi. Beni davet ettiler. Hafta sonu gittim ve problemlerine baktım, çözümü için uğraştık ve çözüme kavuşturduk.

Şimdi bu firma özellikle 154 kV sekonder proje işlerini, ve saha kontrol ve uygulama işlerini bana vermek istiyor. Benden 5 fiderli bir 154kV seconder proje için teklif istiyorlar. Ben birebir proje çizimi yapmadım fakat bir çok farklı projenin sahada uygulamasını gerçekleştirdim. Bunların içinde sorunlu projelerde vardı. Bunlarıda sahada revizyonlar yaparak düzenledim.

Ben bu firmanın işlerini yapmak istiyorum fakat bana proje çizecek ve onaylatacak birisini yada bir firma arıyorum. Projeyi çizdireceğim ve sahada uygulamasını yapacağım.

Bu konuda sizlere sormak istiyorum, bir tavsiyeniz, görüşünüz, öneriniz var mıdır?

Benimle konuyu görüşmek isteyen yada ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler.
 
Bu tip projelerin,Eltem Tek ( Ankara ) tarafından hazırlanarak ( zorunlu ) yükleniciye verildiğini biliyorum.
 
Bu tip projelerin Eltem tek tarafından hazırlandığı doğrudur fakat mecburi değildir. Bu tip projeleri hazırlayan firma sayısı çok azdır. Bende şahsen bu işlerle ilgili çalışma yapmaktayım görüşüp bu konuda birlikte çalışabiliriz.
 
bu iş sugözü termik santralinin işimidir?... Ayrıca böyle bir iş için piyasadaki smm'li herhangi bir mühendise gidersen kısa sürede projeyi çizip verirler yada çizdirip kendisi imzalar... Yani işini görürler ben çizerdim derdim ama smm belgemi iptal ettim ve yani artık proje işleri ile uğraşmıyorum....

iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst