yüksek elektrik tüketimi

Katılım
31 Ocak 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar arkadaşlar, foruma yeni üye oldum çok değerli bilgiler var teşekkürler :)

27 ocak da 178 tl elektrik faturası geldi. Normalde 90 - 100 tl arası gelirdi. 10 tl zam desek 110 tl yi kabul edecektim ancak bir anda bu kadar yüksek gelmesi beni acaba kaçak kullanım mı var diye şüphelendirdi.

Hemen Luna marka dijital sayacımda testler yaptım ve kaçak olmadığını anladım. İncelemelere devam ederken ocak ayı içerisinde 25 gün boyunca ortalama 3 saat çalıştırdığımız 2300 wattlık konvektörden şüphelendim doğal olarak. Hemen T değerini sayaçtan not aldım, aynı günün gecesi 2 saat çalıştırdım konvektoru ve ertesi gün incelediğimde 15 KW lık bir toplam tüketim olduğunu gördüm.

Bu çok yüksek tabi. Aynı günün gecesi konvektoru kapattım ve diğer gün incelediğimde 6 KW lık bir tüketim olduğunu gördüm. Yani konvektor 2 saat çalıştığında 9 KW fazla bir tüketim yapıyor gibi. Ancak bu durumu garipsedim çünkü 2300 watt olan konvektör 2 saat çalıştığında 4600 watt elektrik tüketmeli. hadi 5 kw desek 4 kw lık geri kalan tüketim nereden oluyor bunu bulamadım. Konvektörü 2 saat bile çalıştırsak 9 kw fark ediyor, çalıştırmasak normal tüketim haline geliyor.

Elektrik tarifemiz tek zamanlı.

Bu neden oluyor olabilir sizlerden yardım bekliyorum.

teşekkürlerimi sunarım şimdiden.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayacınızın ekran menusunden, anlık akım değerinide görebilirsiniz. Birde akım değerini kontrol edın. Birde, pens ampermetresı olan bir arkadasdan, sayac cıkısı akım degerlerini okumasını ısteyın. Sayaçla karsılaştırın. Veya, konveltörün ohm değerini ölçütürüpkaç amper ve kaç kw . olması gerektiğini kontrol ettirebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst