Yük altında çalışan Kademe Şalteri hakkında soru

Pokajy

Üye
Katılım
13 Haz 2007
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
39
Selam.
Yük altında çalışan kademe şalterler hakkında bir sorum olacak.
Bildiğiniz gibi alman MR marka bu konuda baya ünlü.
Sorum bir MR OLTC ( on load tap changer) ile ilgili.

Bu OLTC'lar iki kısımdan oluşuyor. üst kısımda diverter switch denen bir kısım var, altta da selector var. kademe şalterine kademe değiş komutu verildiğinde hem selector hem diverter switch dönüyor. Diverter switch ayrı küçük bir yağ haznesi içinde bulunuyor ve genellikle bu yağ kısa sürede arklanmadan dolayı kararıyor. Arıza ihtimali de daha fazla. Bu diverter swithlerin yeni vakumlu, yağsız versiyonlarını da yapmışlar ve onlar yağsız çalışıyor.

Soruma gelince, tam olarak bu diverter switch ve selectorun yaptığı işlem nedir?
Kademe şalter genelde primer sargılarda oluyor ve primere daha fazla sargının ilave edilmesini sağlıyor burası tamam ama bu çok geniş bir cevap. benim sorum daha detaylı. Bu selector mü değiştiriyo sargıları yoksa ikisi birden mi, diverter switch'in alt kısımlarında dirençler var, sanırım yük altındaki değişim sırasındaki arkı söndürüyor mu onlar? emin değilim. detaylı anlatabilecek varsa memnun olurum.

Diğer sorum, diyelim bu diverter switch bozuldu arklandı.nolacak trafo tatile mi çıkacak? şimdi kapağı açıp diverter switch'siz trafoyu off load olarak çalıştırabilirmiyiz. yada hangi kademede kaldıysa orda çalıştırsak sabit kademede trafoyu çalıştırıcaz ve kesinlikle kademe değişimi olmayacak. diverter switch kapağı açık kalacak. yani tam olarak işlevini bilmediğim için bişey söyleyemiyorum bu konuda. yorumunuz var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst