Wintr Fultek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Egypt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Egypt

Üye
Merhabalar
Yillar once bir sistem yapmistim. Gecen hafta iletisim sorunu basladi. Ardisik adresli modullerden bazilarini goruyor haberlesiyor bazilariyla haberlesmiyor.
Mesela 1-2-3-4 adresleri verilince sadece 2 ile haberlesiyor
5-6-7-8 verilince 5-8 ile
100-101-102-103 verilince 100-102-103 ile haberleşme kuruyor
Bu sacmalik neyden kaynakli acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_7583.webp
    IMG_7583.webp
    226.4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_7582.webp
    IMG_7582.webp
    297.1 KB · Görüntüleme: 25
Gunaydin
yokmu yardimci olacak
bu konuda bilgisi olan bir arkadas ?

şöle düşünüyorum eğerki sorun yazılımda olsa yıllarca çalışmazdı kuvetle muhtemel donanımsal bir sorun var bana öle geliyor yanılıyorda olabilirim prtokolunuz nedir ?
anladıım kadarı ile modbus ..
şimdi bir tane 232 den 485 e çevirici alın zaten scadada var o pcye modpool yükletin her cihazın çalıştığından ve haberleştiğinden emin olun sonra 485 hattınızı kontrol edin . sonlandırma dirençlerini kontroledin

şöle düşünüyorum eğerki sorun yazılımda olsa yıllarca çalışmazdı kuvetle muhtemel donanımsal bir sorun var bana öle geliyor yanılıyorda olabilirim prtokolunuz nedir ?
anladıım kadarı ile modbus ..
şimdi bir tane 232 den 485 e çevirici alın zaten scadada var o pcye modpool yükletin her cihazın çalıştığından ve haberleştiğinden emin olun sonra 485 hattınızı kontrol edin . sonlandırma dirençlerini kontroledin
merhaba usb rs485 cevici var delta marka rtu
sacada programi degilde baska bir program kullandigimda butun istasyonlara sorunsuz baglaniyor haberlesiyor istedigim ayarlari yapabiliyorum istasyonlarim zaten sirali delta dtc modulleri dtcom-e ile ayni cevirici ayni baglanti kablolari ile hicbir degisiklik yapmadan sorunsuz baglaniyor

scada programindada adresleri degistirdigimde bazilariyla haberlesip bazilarini gormuyor aba baska ardisik adres verdigimde gormedigi modulu yeni adres uzerinden goruyor garip bir durum

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri