Windows xp 10 yaşında

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Microsoft’un bir türlü pazar payını eritemediği işletim sistemi Windows XP geçtiğimiz hafta 10 yaşına bastı ama ardından gelen Vista ve Windows 7′den hala daha popüler bir konumda bulunuyor.
windows-xp-10-yasinda-0.jpg


Windows XP’nin başarısı dudak ısırtacak türden. Windows 95 ve 98′in (arada çıkan Windows ME’yi saymıyoruz bile) ardından büyük bir lansman partisiyle 10 yıl önce tanıtılan Windows XP’ye hala ciddi bir rakip çıkmadı. Uluslararası pazar araştırma şirketlerine göre 2011′in Kasım’ı itibariyle, Windows XP hala yüzde 50′lik bir payla dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemi ünvanını taşıyor.

Windows Vista ilaç olamadı

Windows XP’den tam 6 yıl sonra 2007′de çıkan Windows Vista beraberinde pek çok sorunu da getirdi ve kullanıcılar XP’lerinden Vista için kopmak istemedi. Vista’nın getirdiği yenilikler, bilgisayar kullanımını belki çok daha kolaylaştırıyordu ama kullanıcılar sadece kolaylığa bakmıyor. Onlar için performans da önemli. İşte Windows Vista performans konusunda sınıfta kalmıştı.


Windows 7′nin yapamadığını Windows 8 yapacak mı?
Windows XP’nin tahtını sallayabilecek en önemli koz 2012 yılında piyasaya çıkması beklenen Windows 8 olabilir. Windows 7 her ne kadar şu ana kadar çıkmış en başarılı Microsoft ürünü olsa da (MSN Live Messenger’dan sonraki demeyi unutmayalım), Windows XP’ye sadece hafif bir ültimatom vermekten öteye geçemedi. Bakalım Windows 8 şu anda yüzde 50′nin biraz altında olan Windows XP pazar payını daha da aşağılara çekebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Alıntıdır.Kaynak: PC Extra
 
vistanın parası için aslında herkes dava açmalıydı, resmen paramızla rezil olduk,
 
ne var bende elli yaşındayım:) şaka şaka, vista bir zamanların milenniuma benziyor. bir hevesle kurmuştum ve hızlı bir şekilde XPye dönüş yapmıştım W7 yi ingilizce olanından beri kullanıyorum office 2010u ilk çıktığınan beri o zaman ingilizceydi, bu güne kadar lisanslı 2 tane windowsum oldu 1-win 98di sonra yani 3 sene önce lisanslı bir vista:( diğerlerinin hiç biri lisanslı değil. benim güzel ülkem amerikaya yeteri kadar para kazandırıyor. benim ne MSta nede amerikaya verilecek tek kuruşum yok. bill amca yapacak rus arkadaşlar kuracak bizde keyfle kullanacağız.
 
aynen lisanssıza devam.. ben de bilgisayarı aldığım 2008'den beri xp'ydi.. bu senenin başında vista attım.. biraz kastı.. şimdi win7 rahat gibi..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst