windows 5ce panel

canerland

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
506
Puanları
6
Elimde windows 5 ce panel var. Fakat plc haberleşmesi yada dokunmatik panel olarak kullanımı için içinde için herhangi bir programı yok sadece 5ce yüklü. Kurabileceğim bir program var mıdır? modeli iovu 751r
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Aslında bir çok program var.Misal hangi plc ile haberleşmek istiyorsun? bir çok plcnin haberleşme serverları vardır.OPC, DLL, PVI, gibi.Bu serverlar üzerinden plc değişkenlerini kontrol edebiliyorsun.Tam olarak ne yapmak istiyorsun? visiual basic ve ya C#'da Scada yazıpta direk haberleşmede yapabilirsin.
Sendeki pcnin üstünde RS protokolü ve powerlink destekli protokol mevcut sanırım o yüzden haberleşme yapamayacağın hiç bir plc yok.Ama dediğim gibi haberleşme yapabilmen için kullanacağın plc nin serverine OCX DLL'ine ihtiyacın olacak.Ya da bazı plclerde kur çalıştır modüller var.Forumdaki diğer arkadaşlarda yardımcı olur diye düşünüyorum.

Türkçe kaynak OPC hakkında.
http://www.onxcontrol.com/files/opc server_oniks.pdf

http://www.opcconnect.com/freesrv.php

Gibi.
 
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Genellikle uzadoğu plc leri ile haberleşeceğim. Bilgisayar programlama dilleriyle pek aram yok. Merhaba dünya yazdırdık birkaç kere o kadar. O yüzden hazır bir runtime kullanacağım. Delta yada fatek düşünüyorum.Ama ilk projem Delta ile olacak.
 
Rica ederim.

Delta plc'ler OPC server kullanıyor diye biliyorum.OPC serveri kullanmayan plc çok azdır.Deltayı çok eskiden kullanmıştım uzun zamandır kullanmıyorum.Ama opc servere bir göz at işini kesinlikle çözecektir.İnternette bu konuda çok güzel kaynaklar bulabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst