Wincc Flexible Script

okan5216

Üye
Katılım
3 Nis 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
38
Wincc Flexible kullanıyorum.Script kısmında sistemdeki sıcaklıklık sensörleri ile tanımlamış olduğum eşik değerlerini karşılaştırmak istiyorum. Koymuş olduğum butonlar vasıtasıyla tuşa basıldığı zaman karşılaştırıyor. Nasıl olarak belli zaman aralıklarında triggerlarım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
wincc flexible içersinde cyclic olarak bir trigger tanımlamanız gerekir. Diyelim ki 1 saniyelik bir trigger oluşturdunuz. Bu trigger ile de yazmış olduğunuz scripti tetiklerseniz. Her 1 saniye de bir sıcaklık değeriniz eşik değeri ile karşılaştırılır.
 
Peki bu triggeri nasıl tanımlayacağım!!!!
 
Plc de bir program yaz ve bir bit ayarla kendine 100 ms de bir 1 olsun bir 0 olsun.sonra wincc flexde bir tag tanımla. acquisition time normalde 1 sndir sen onu istersen 100ms yap.her 100 msde bir okusun.o tagin menüsünde event yazısı cıkar 3.sırada.orada change value yazar.ne zaman o değer degisirse su uygulamayı yap demektir.no function kısmına scriptini ekle.he bu arada henuz script yazmadiysan orda çıkmaz.işte 100 msde bir çalıştırılan script. eğer dersen ki 1 dkda bir çalıştırmak istiyorum scripti.o zaman plcde timeri değiştir.wincc flexdeki acquisition time 100ms kalabilir.
 
Bu işlemi Wincc ile nasıl yapabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst