WiFi Modülleri ve Görüntü Aktarımı

msenell

Üye
Katılım
22 Nis 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim. Bitirme projemde kablosuz olarak anlık görüntü aktarımı yapmam gerekiyor. Bunun için wifi modül kullanmayı düşünüyorum. Fakat piyasada çok farklı modüller bulunmakta. Benim fark edebildiğim pinlerdeki ve hızlardaki farklılıklar.

Örnek bir projede : http://www.openhomeautomation.net/wireless-camera/

Şu modüle benzer birşey kullanılmış : https://www.robitshop.com/CC3000-WiFi-Breakout,PR-3512.html

Fakat Türkiye'de stoklarda bulamadım.

Aşağıdaki gibi çok daha düşük fiyatlı ürünler de var. Bunlar arasındaki farklar nelerdir. Benim işimi hangisi görür? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca kamera modülü olarak ttl seri kamera kullanılmış. Seri haberleşme hakkında tecrübem var. Ama bu kameralar da zor bulunuyor ve pahalı. OV7670 modelli kamera var bir de. Bu sanırım paralel haberleşme kullanıyor. Bu kamera da wireless ile kullanılabilir mi?
 
2014 te sorulmuş bir soru. aynı soruyu ben de internette aratıyorum fakat bir cevap bulamadım. Aradan 7 sene geçmiş .bana cevap gelir mi bilmem ama yine de bir şansımı deneyeyim. Sorunuzun cevabını bulabildiniz mi? Yapabildiyseniz nasıl hallettiniz bana da anlatabilir misiniz?
 
İşinizi görürse ESP32 + OV2640 Hazır modüller var. Yurtiçi fiyatı 100-120 gibi.
TTGO vs. markalı daha gelişmiş kamera içeren modüllerde mevcut.

ESP32 yeterli olmazsa yeni model bir RasPi veya wifi içeren türevlerine bakın

Github vb.de örnek projeler var.
 
Veya Raspberry Pi modullerinide kullabilirsiniz,ister usb kamera ister ip kamera istersenizde parelel port baglantılı kamera baglayıp tcp/ip üzerinden ister wriless istersenizde ethernet portunda görüntü transferi yapabilirsiniz. 1Ghz işlemcisi ile phyton da yazacagınız programla istediginizi yapmanız oldukca kolay olur.
Youtube de oldukca fazla örnek var.incelemeniz tavsiye ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst