Kablosuz Olarak Uzaktan Ses ve Görüntü Aktarımı/Alımı

ertan2002

Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar,

Bir ar-ge projesi üzerinde çalışıyoruz. Şuan çeşitli araştrmalarda bulunuyoruz.Daha önce bu konuda bir çalışmam ya da araştırmam yok, yavaş yavaş bakıyorum forumlara..

Buradan da bilgi paylaşımı yapabileceğimi düşündüm.

max 1-1.5 km mesafe için ses ve görüntü aktarım yapmak istiyoruz. Kendimce küçük bir arşatırma yaptım. xbee nin 900 mhz lik bir ürünü var

XBee Pro 900 Wire Antenna | XBee Modüller | Digi - Satın Al

ancak sitede bir uyarı var, bu ürünü ticari projelerinizde kullanmayınız diye. Sanırım gsm ile aynı frekansı kullandığı için kanunsal olarak engel var. O yüzden buna alternatif olarak ne kullanılabilir ona bakıyorum.


Aslında proje sadece ses ve görüntü aktarımı yapmayacak, aynı zamanda uzaktan kontrol sağlayacak. Bunun için çok kanallı bir yapı kullanmak gerekiyor anladığım kadarıyla. 2.4 ghz ile yayın yapan sistemler işimi görür mü? ses ve görüntü aynı zamanda istediğim sinyali (kontrol komutları) yollayabilir ve alabilir miyim? Ayrıca bunla ilgili nasıl donanım kullanabilirm, bu konuda paylaşım yaparsanız sevinirim.

go pro nun video kamerası var kablosuz olarak görüntü aktarımı yapıyor ama bizim istediğimiz şey her şeyi tek modülle yapmak ve maliyetini düşük tutmak..

Bu konuda çok uzaktan kontrollü devreler gördüm ama hiç biri hakkında açıkça fikrim yok ne kullanıldığını bilmiyorum yani.. rf rc wireless.. bu konuda aydınlatacak yön gösterecek bilgi paylaşacak arkadaşlar varsa sevinirim..

teşekkürler
 
ben bunu bir araca bağlayıp ses ve görüntü almak istiyorum bunu nasıl yapabiliriz? yardım edecek bir kişi yok mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst