WH1602B LCD Sorunu

iceman87

Üye
Katılım
31 Mar 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
oncelıkle ıyı aksamlar bendede wh1602 b lcd var ben lcd yı actıgımda 32 tane kare cıkıyor HD44780 e gore lcd acma kapama manuel olarak gonderdım olmadı pic programı yazdım olmadı her turlu kombınsyonu yaptım olmadı gıttım baska bı tane 2x16 lcd aldım yıne olmadı 3 gundur kafayı yıyorum yardım edın su lcd yı acayım delırıcem :(
 
Son düzenleme:
Biraz geç oldu ama yardımcı olmaya çalışayım sınırlı bilgimle,

Lcd acmak kapamak ne demek tam bilmiyorum ama birşeyler göndermek istiyorsun sanırım lcd'ye. Öncelikle kontrol etmen gereken beslemeler ve arka aydınlatma. Datasheetlerden bakıp gerekli direnç ve beslemelerle bir devre tasarlaman gerekiyor. Daha sonra nasıl data göndereceksin veya okuyacaksın bakarsın. Önce besleme ayarlarını hallet bence. 32 tane kare görmenin sebebi zannederim ki arka aydınlatma ucundaki voltajın gereğinden (az veya fazla) olmasından.
 
32 karenin dolu çıkması kontrast ayarının yapılmadığı anlamına gelir,kontrast potu bağlayıp denersen sorunun çözülecektir.
 
32 karenin dolu çıkması kontrast ayarının yapılmadığı anlamına gelir,kontrast potu bağlayıp denersen sorunun çözülecektir.

Aynen arkadaşın dediği gibi.
Benimde başıma geldi.
Kontrast ayarı için trimpot takıp ayarladım oldu.
 
arkadaşlar aynı sorun bendede var . hatta pic programlama kısmında konu açtım. ama ne hikmetse bende kare bile çıkmadı. aydınlatma yanıyor ama o kadar ... 3 tane lcd aldım. ama olmadı
 
wh1602b LCD var ama sadece ışıkları yanıyor. ekrana yazılar gelmiyor. kontrast ayarını aptım trimpot kullandım ama bi türlü yazılar gelmiyor. bu işin çözümünü bulamadım gitti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst