Voltaj regülatörü bağlamak

tipi

Üye
Merhaba iki adet fotoğrafını atacağım voltaj regülatörü bozuldu çalışmıyor (elektrikçi) çağırdık nasıl yaptıysa çalışmamasına rağmen eve bir şekilde düşükte olsa üzerinden elektrik geliyor ancak yenisini nasıl bağlayacağımı anlamadım yenisininde fotografını ekliyorum mavi kabloyu nedense kesmişler anlamadım şimdiden teşekkürler bana kablo renkleriyle basitçe tarif eder misiniz?20250603_150631(1).webp20250603_150709.webp20250603_151300(1).webp

Kablonun geldiği yerdeki bağlantıyı görmeden yada bilmeden şu an bir bağlantı şekli söylenemez.

Yada elinizde ölçü aleti var mı? Kullanmayı biliyorsanız uçları nasıl tespit edeceğinizi tarif edeyim o şekilde bağlayın.

Multimetreniz varmı?

Kardeş;elektrikten hiç anlamadıgınız belli.Kendi saglıgınız için bir elektrikci çagırmanızda fayda var.
İlla kendim yapacam;çarpılırsamda ben çarpılırım diyorsan:
ilk resimdeki cahazda çıkış çalışmadıgı için çıkıs kablosunuda(siyah)alıp girişe baglamış.
yeni cihazda girişe kahve;nötr yazan yere sarı;çıkış yazan yere siyahı baglayacaksınız.
Bosta kalan kesilmiş kablonun gerçekten topraga baglı olduguna eminseniz onuda topraga takacaksınız.
Tebdiri elden bırakmayın;önce sigortaları kapatın;sonra baglantıyı yapın;sigortayı açtıktan sonra kontrol kalemi ile herhangibir kaçak varmı kontrol edin.

@alarmko Teşekkür ederim malesef elektrikçiler iş beğenmiyor şunu gelip yapması 30 dk en az 2.000 tl alacak ama kaç tane aradım akşama,yarına derken kaldı bayramdan sonra tekrar çağırmayı deneyeceğim yoksa ya elektrikçi kursuna gidip öğrenip kendim yapmaya çalışacağım.

@alarmko Teşekkür ederim malesef elektrikçiler iş beğenmiyor şunu gelip yapması 30 dk en az 2.000 tl alacak ama kaç tane aradım akşama,yarına derken kaldı bayramdan sonra tekrar çağırmayı deneyeceğim yoksa ya elektrikçi kursuna gidip öğrenip kendim yapmaya çalışacağım.
güzel insan, ben AC konusunda en son tavsiye verecek kişiyim. şimdi kablonuz trifaz, saatten gelen nedir bilmiyoruz. cihazınızı anlayamadım monofaz mı trifaz mı? yok tarif etmek çok kolay. bizlere kablonun geldiği yerin fotosu (sanırım saatin oradan geliyor) onu ve cihazın tam bilgilerini verirseniz. değerli ustalarımız daha doğru bilgiler verebilirler. yoksa bağla geç demekle olmuyor.

@paskomya teşekkür ederim yarın panonun detaylı bir fotografını ekleyeceğim cihaz 15 kva monafaze bakır sargılı voltaj regülatörü demiriz marka mikroişlemcili yeni modellerden

@paskomya teşekkür ederim yarın panonun detaylı bir fotografını ekleyeceğim cihaz 15 kva monafaze bakır sargılı voltaj regülatörü demiriz marka mikroişlemcili yeni modellerden
güzel insan ben elektrikçi değilim ve çok az anlarım, daha doğrusu mekanik tamirini yaparım. evimin içinde bir anahtar, priz değiştireceğim zaman. ilk önce evdeki sigortaları indiririm sonrada saatin oradan elektriği keserim. o çıplak kabloları en az iki kere daha kontrol etmeden elimi sürmem. isteyen istediği kadar korkak desin. beni üreten fabrika artık toprak altında, yeni bir tane beni yapamazlar, yedek parça da üretemezler.
şimdi neden şu iki kabloyu bağla demediklerini sanırım biraz olsun anladınız.

Cihazınızı kendiniz ya da bulacağınız bir elektrikçi devreye alınca garantisi geçerli olacak mı?

50 kVA ya kadar olanı varmış. Çok şaştım bende.

https://www.servomatik.com/images/new_doc/pdf/tr/servo-regülatör-voltaj-regülatörü-mtr.pdf

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,233
Son üye
JacobRice

Yeni konular

Geri