Voltajı dc yapmadan yüksek voltaj ac almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NE555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NE555

Üye
Ben bir voltaj yükseltici devre yapacam. 2 adet 150 nanofarad kutupsuz kapasitör ile. Ama sorun şu. Ucundan ac yerine dc çıkıyor. Bana dc değil ac lazım. Şimdi diyot olmadan 2 kutupsuz kapasitör ile voltaj nasıl düşürülür? Yapay zekaya sorduğumda bobin kullan dedi ama pek anlamadım.

Sorunuzu okuyorum. Ama anlamıyorum.

Soruya voltqj yükseltici yapacağınız diye başlıyorsunuz ama sorunun bitiminde voltaj nasıl düşürülür diye bitiyor.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

güzel insan, sorunu biraz daha çalış öyle sor. biz yaşlılar anlayamıyoruz. şimdi voltajı yükselticeksin, besleme nedir? hedef nedir? öyle ucunda dc çıkmaz, dc istersen doğrultursun. doğrultmazsan ac devam eder. aklında olsun kapasitörlerin üzerinde voltaj bilgisi üst sınırı anlatır. bobin amcaları anlatmaya benim bilgim yetmez. sen azıcık daha şu soruya bir çalış.

Transformatör yap ac yi ac ye çevirir.istedigin akım ve gerilim seviyesine

sonuç alamadığın şemayıda çizersen daha anlaşılır olur.
Sorunuzu okuyorum. Ama anlamıyorum.

Soruya voltqj yükseltici yapacağınız diye başlıyorsunuz ama sorunun bitiminde voltaj nasıl düşürülür diye bitiyor.

Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
sonuç alamadığın şemayıda çizersen daha anlaşılır olur.

Şu devrelerden kullanacağım. Ama bana 12 kv gibi tehlikeli bir voltaj gerekmediği için 4 yerine 2 adet 150nanofarad kapasitör kullanacağım. devreyi yaptım işime yarıyor ama ben dc yerine ac istiyorum.

Bu devre gerilim katlayıcı olarak çalışır.

Girişi AC dir. Çıkışı DC dir. Bunu değiştiremezsiniz.

Çıkışı ac istiyorsanız transformatör kullanacaksınız. Bu yöntemle olmaz.

Eger kucuk akimlar cekeceksen kondansatore seri bobin baglayarak LC'yi rezonansa yaklastir.
kondansator ve bobin uclarindaki gerilim cok buyuk degerlere ulasir ve istedigin gibi AC olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…