Vijeo Citect'e ihtiyacım var

Zeytey

Üye
Katılım
15 Eyl 2017
Mesajlar
32
Puanları
1
Konum
Terkidağ
Herkese selamlar,

Ben mekatronik mühendisligi son sınıf ögrencisiyim, bitirme projesi olarak HMI üzerinden parametreleri kontrol edilebilen modbus haberlesmeli bir otomasyon sistemi tasarlayacagım. Bunun için schneider plc, ve türevlerini kullanacağım (servo motor, sürücü, touch panel) bildiğim kadarıyla soMove ve soMachine programları ücretsiz olarak kullanabiliyormuşuz fakat vijeo citect öyle değilmiş. Vijeo citect için crackleme veya register gibi bir sey yapma şansım var mı ? Bu konu hakkında genel bir verirseniz çok mutlu olurum. Ayrıca bu somove ve somachine programları hakkında da genel bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

İlginiz için tesekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Vijeo citect lisanslıdır ama demo sürümünde yanlış hatırlamıyorsam 10 dakika veya 30 dakika çalıştırma izni veriyor süre sonunda stop konumuna geçiyor elle yeniden start vermeniz gerekiyopr bu şekilde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz ücretli olması teziniz içn bşir engel olmayacaktır.

Somove ve somachine hakkında fazla bilgim olmasada aklınıza takılan şeyleri yazarsanız bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım


Vijeo Citect Eğitim Videoları=


SoMachine ile ilgili video listeleri =
https://www.youtube.com/user/lafci54t/videos
https://www.youtube.com/playlist?list=PLMw4OYEf9i50hyujxHodZaFEyaWMlXx_i
 
eger test amaçlı kullanacaksan 30 dakika kulanabilirsin crak bilmiyorum yok sanıyorum
 
vijeo citect Scada programıdır..Sanırım sana vijeo Designer lazım..Karıştırdınız heralde isimleri.
Ayrıca plc M241 ve HMI modelini GOT serisi seçerseniz vijeo Designer almanıza gerek yok.SoMachine içerisinden hem plc hemde HMI programlayabilirsiniz.SoMachine 4.2 ücretsizdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst