vestel marka 15' monitör arızası

bakımcıı

Uzman Üye
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
2,248
Puanları
206
vestel marka 15' 461-0101-15001 VER:A4 şase nolu çin malı monitörde arızalı olarak geldi STANDBY IŞIĞI YANMIYORDU YANİ HİÇ HARAKET YOKTU.monitörü söktüm yaptığım kontrolde FO1(3.15A SİGORTA),Q701 (K2645 n kanal mosfet),R706(0,27 OHM/1W),C70A(PATLAMIŞ VARİSTÖRE BENZİYOR ÜZERİNDEKİ DEĞERLER PATLAMIŞ YOK)
bu durumda başka bozuk malzeme olabilirmi bu malzemeler neden bozulmuştur yorumlarınızı bekliyorum

soruna çözüm bulacak arkadaş yokmu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinde devre ile ilgili şema olsa daha yardımcı olabiliriz. şemasını bulamadın mı yada elinde yok mu? Bu verdiğin bilgilere göre besleme katı arızan var besleme katında entegre var mı entegredende yapabilir Swiç mod trofosunun çıkışındaki diyotlarıda kontrol et belki siviçmont trofonda arızalı olabilir.diyotlarda arızalı olabilir. besleme katından şüpheleniyorum ilk olarak.kolay gelsin
 
sercan kardeş şeması yok smps besleme çıkışındaki diyotlar sağlam swicmod trafo arızalı ise ölçerek arızasını bulabilirmiyim dediğim gibi k2645 n kanal mosfet arızalı mosfetin s ucuna seri bağlı 0,27 ohm direnç yanık yine mosfetin s ve d uçlarına paralel varistör sanırım patlamış üzerindeki değerler okunmuyor durum bu yardımcı olursanız sevinirim.
 
fotoğrafıda olsa iyi olurdu.
Mosfete paralel bağlı patlamış malzemenin yerine birşey takmayın şimdilik siz trafonuzu sökün ve sargı direçlerine ve sargı-gövde arası kısadevre varmı bir bakın. Swiçmod entegresi arızalanmış olabilir onu bir kontrol edin. Sorun yoksa ordada swiçmod trafo cıkıslarının bağlı olduğu hatta kısadevre yada yüksek akım çekecek düşük direnç varmı ozellikle bunu kontrol edin.
 
Swiçmod entegresinin sağlamlığını nasıl test ederim yada ölçerim
 
cihazınınız tam kodunu verbilirseniz şema hakkında belki yardımcı olabilirim
 
vestel marka 15' 461-0101-15001 VER:A4
------------------
V-5002E MODEL YAZIYOR
 
Son düzenleme:
msn veya mail adresinizi özelden verirseniz şemayı gönderbilirim
pdf olduğundan buraya yükleyemiyorum
saygılar

cevaben mailimi sabah ilettim
umarım faydası olur..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Swiçmod entegresinin sağlamlığını nasıl test ederim yada ölçerim

swicmod entegresinin kontrolünü empedans testi yapan cihazla yapabilirsiniz. Şuan elektronik kart onarımı yapan firmalar bu yöntemi kullanıyor. Hatayı tam olarak anlamak için kart üzerindeki swiçmod entegresini dışarı alıp aynı marka ve model entegrenin sağlamıyla empedans test cihazı kullanarak karşılaştırmanız gerekecektir. cihazın bir adet ekranı var ve 2 tane probu var biri com biri ölçüm probudur. Com olanı entegrenin - beslemesine bağlarsınız. Ve diğer ölçüm probunu com un bağlı olduğu bacak hariç diğer bacaklara teker teker değdirirsiniz ekranda değişik grafikler çıkar. ve aynı grafiği sağlam olan entegrenin bacaklarında veriyormu ona bakarsınız. Aynı bacakta aynı grafiği gösteriyorsa iki entegrede de o bacak sağlam demektir. Bu şekilde hepsini kontrol edersiniz. Yalnız bu cihaz pahalı bir cihaz 2000 tl dan aşağı değil. En güzeli kart onarımı yapan bir firmaya kartı gösterin.
 
sevgili kardeşim çok teşekkür ederim.ana karttaki Q701(K2645 N KANAL MOSFET), R706 (0,27OHM 3W DİRENÇ),C70A (220pf 1KV KONANSATÖR) VE FO1(3,15A CAM SİGORTA) DEĞİŞTİRDİM MONİTÖRÜ ÇALIŞTIRDIM FAKAT TIK YOK. C705 KONDANSATÖRÜ AYAKLARINDA 315V VAR ACABA KA3842B ENTEGRESİDEMİ ARIZALI.ACELE BİLGİLERİNİZE İHTİYACIM VAR.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst