veri tabanında arama için yardım

Katılım
22 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar c# ile veri tabanında arama yapmak istoyorum .aradadağım kelimeyi bana listbox ta göstersin örneğin a harfini aradığımda bana a ile baslıyan tüm kelimeleri göstersin bu konuyla ilgili elinde notu olan varsa paylasırsa sevinirim şimdi den tessekkurler..
 
Öncelikle google' da "sql sorgulama" diye bir arama yapıp sql sorgunu nasıl oluşturacağını tasarla. Sanırım senin sorunu "Like" operatörü çözer ama epeydir de sql' e kafa yormadım. Sonra Visual Studio' da "Data Sources" kısmından vizart ile veritabanına bağlan, buradaki textbox' lardan birini formunun üzerine sürükle bırak ve aynı textbox' ı sonra sil. Bunu yaparak bir çok işlemi kısa yoldan halletmiş oluruz. Otomatik olarak bir dataset oluşmuş olmalı , yine otomatik oluşan kod satırlarını silebilirsin. Datasetini sağdaki project penceresinden açıp burada önce bir tablo sonra da bu tabloya ait yukarıda ilk bahis konusu olan sql sorgusunu oluşturmalısın. Bu sorgu parametre olarak senin textboxundaki değeri alacaktır. Textboxın her TextChanged olayında sorgun çalışacak ve datsetindeki tabloyu Fill edecektir. Son olarak da bir listbox' a datasource olarak datasetteki bu tabloyu göstermelisin. Kolay gelsin.

Not: Visual Studio 2005 kulandığını varsayıyorum. 2002 ve 2003' te bu anlattıklarım olmaz.
 
Bir yol daha buldum: LINQ ( Language integrated query ). VS 2008 ve C# 3.0 ile gelen bir yenilik. sql öğrenmene gerek kalmadan kompleks sorgular oluşturmanı sağlar. Ama tam tarif edemeyeceğim çünkü daha ihtiyacım olmadı ve uygulama yapmadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst