Vaillant Kombi Motor Sorunu

Katılım
19 Tem 2020
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
56
Merhabalar.
Uzun zamandır (birkaç yıl) atıl duran (ama devreye bağlı) bir Vaillant turboTEC plus VUW TR 202/3-5 kombim var. Garantisi çoktan bitti. Enerji verip devreye aldığımda F75 hatası verdi. Servis çağırdım ilk çare olarak. Motorun sıkışmış olduğu teşhisini koydu ve sağolsun uğraşıp motoru rahat döner hale getirdi. Ancak, motor kendi başına dönmeye başlayamıyor. Büyük olasılık başlatma kapasitörü (fotoğrafı aşağıda ekli) sorunlu. Yedek parça olarak kapasitör bulunmuyormuş, tüm motorun değişmesi gerekiyor - fiyatını duyunca tamirden vazgeçtim. Kapasitörü kendim değiştirip şansımı bir denemek istiyorum, ama üzerinde yazan değerlerle (MD MKP 2.6 400) kapasitörü internette aradığımda Türkiye'de satan bir yer çıkmadı karşıma. Bu konuda yardımcı olabilirseniz veya alternatif önerileriniz olursa çok sevinirim.
Saygılarımla,
Arifi Köseoğlu

Kapasitör:
kombi_kapasitor.jpg
 
Sayın @sami inci , @by lent , @Gürkanizmir , @arkaplan

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Gerçekten de önerilen şekilde arama yapınca çeşitli alternatifler buldum. Ayrıca videolar çok faydalı olacak muhakkak ki.

@Gürkanizmir , kapasitörü yollama teklifiniz için çok teşekkür ederim. Memnuniyetle kabul ederim. Banka hesap bilgisi iletebilirseniz kapasitör ve kargo bedelini göndereyim size.

Gösterdiğiniz ilgi için her birinize tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Arifi Köseoğlu
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst