V90 No Reachable Hatası

Umutakkurt

Üye
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba elimde s71200 1214C ve v90 servo var. Telegram bilgilerini v90 ekliyorum online moda geçtiğimde ise görseldeki gibi hata veriyor. İnternette olan videolardaki herşeyin aynısını yapıyorum ama değişen bir şey yok. Plc ye boş yükleme yaptığım anda error ışığı yanıp sönmeye başlıyor neyi yanlış yapıyor olabilirim.
 

Ekli dosyalar

  • hata.PNG
    hata.PNG
    65 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran Alıntısı 1.PNG
    Ekran Alıntısı 1.PNG
    102.1 KB · Görüntüleme: 17
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
muhtemelen bağlantı veya konfigürasyon ayarlarından kaynaklanan bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. İşte sorunu çözmek için dikkate almanız gereken bazı olası adımlar:

  1. Bağlantıları Kontrol Edin: PLC ve V90 servo arasındaki bağlantıları tekrar kontrol edin. Doğru bağlantıların sağlandığından emin olun. Kablo uçlarının doğru pinlere takıldığından emin olun ve bağlantıların sıkı ve güvenli olduğundan emin olun.
  2. İletişim Ayarlarını Kontrol Edin: Telegram (iletişim) ayarlarını doğru şekilde yapılandırdığınızdan emin olun. İletişim hızı, baud hızı ve diğer parametrelerin PLC ve servo tarafında uyumlu olduğundan emin olun.
  3. Doğru Sinyal İsimlendirmesini Kullanın: PLC programında, servo iletişimi için doğru sinyal isimlendirmesini kullanmanız gerekmektedir. V90 servo için gerekli olan sinyalleri (örneğin, hız ve yön kontrol sinyalleri) doğru bir şekilde tanımladığınızdan emin olun.
  4. Servo Konfigürasyonunu Kontrol Edin: Servo sürücüsünün (V90) doğru bir şekilde yapılandırıldığından emin olun. Sürücünün parametrelerini doğru bir şekilde ayarladığınızdan emin olun ve gerekli olan iletişim protokollerini etkinleştirdiğinizden emin olun.
 
Bağlantıları kontrol ettim normalde herkes standart ethernet bağlantısı ile işlemler yapmış ben profinet kablosu ile direkt iletim yapıyorum ve bunlarıda scalance ile birbirine bağlıyorum bu tarz bir sistem ilk defa yaptığım için tam olarak yanlış bir şey yapıyorsam da nerede yanlış yaptığımı bilmiyorum uzaktan kontrol ile bağlanma imkanınız var mı

Burada olan yani topology view de olan bağlantıyı kestikten sonra hata almadım bundan dolayı olmuş olabilir mi?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    190.4 KB · Görüntüleme: 11
HW Konfigürasyonda V90 Sürücüyü ekledikten sonra Profinet üzerinden asign işlemi yaptınız mı acaba ?
 
Dediğinizi tam olarak anlayamadım özür dilerim acaba görsel olarak paylaşa bilir misiniz teşekkür ederim şimdiden
 
Örneğin son atmış olduğunuz resimde sürücüye servo1 ismini vermişsiniz. Sürücü Pn ismi ile hw config'teki isimleri aynı olmaz ise master slave cihazı görmeyecektir.
 
Bu sorunu halletim fakat ufak başka bir sorun çıktı yorumunuz nedir bu konuda hakeket başladıktan 2-3 sonra blok hataya geçiyor.
 

Ekli dosyalar

  • absolute.PNG
    absolute.PNG
    54.3 KB · Görüntüleme: 16

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst