V/I eğrileri empedans test cihazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar. Değerli forum üyelerinin fikirlerini öğrenmek istiyorum.

Vi eğrileri empedans test cihazı ile pc vs. onarımı yapmak gerçekten mümkünmüdür?

Biraz pahalı ama satın almaya değermi sizce? Artıları eksileri nelerdir?


Protarge Artos markalı pc Türk yapımı empedans test cihazı işimi görürmü? yoksa hangi marka öneriyorsunuz?

Ayrıca çin üretimi empedans cihazı ile ilgili ne düşünüyorusunuz? Çin üretimi satın alabilirmiyim?

Düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
 
ASA, Analog Signature Analyse yada Türkçesi "Analog Sinyal Analizi" tamir tekniğinde çok kullanılır haliyle geçerli bi yöntemdir...
Arkasında desteğini bulabileceğin Türk malı varken 3 kuruş ucuz diye Çin malı almayın...

R&E ELEKTRONK
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Fiyatı hakkında bilginiz varmıdır?

Diğer arkadaşlarında yorumlarını öğrenmek istiyorum lütfen.
 
Selam Okan

Bu avrupa cihazlara yüksek para vermek yerine türk malı olan artos7f1 veya yeni çıkmış modeli olan artos9f1 cihazını sana öneririm.Bende başta çok düşündüm avrupa olsun diye Bursa'da oldugum için bizzat yerine gidip oarada inceledim ve aldım .
Daha önce polar kullanmış bir kişi olarak bu cihazı şiddetle tavsiye ediyorum ve yaklışık 3 senedir bu cihazı kullanıyorum bir gün olsun ne bir arıza ne yaptı nede başka bir cihazları arattı.Bir çok arızayı bu cihazla ölçüyorum diger cihazlar gibi büyük degil pc usb çalısıyor ve cep telefonu kadar bir büyüklüge sahip istediğin yere götürebilirsin.En son çıkan artos9f1 inceledim kısmetse onu alacagım bu sene içinde de.

Özelliklerini aşağıda yazmaktadır.Firmayı arayıp daha detaylıda ögrenebilirisin.

1- Karşılaştırmalı Elektronik Kart Arıza Tespiti (VI Grafiği)
2- Hafızadan Karşılaştırmalı Test veya Arıza Tespiti
3- Çift Kanal Dijital PC Osiloskop
4- -5... +5V Analog gerilim çıkışı (2,5 mV Hassasiyet)
5- 0.2... 25KHz Kare dalga sinyal çıkışı
6- Eşdeğer Devre Çizimi
7- Direnç, kondansatör ve diyot değer tespiti
.

DİĞER ÖZELLİKLERİ:
1- Cep telefonu büyüklüğündedir ve kolay taşınır,
2- 12 Bit ADC ve DAC ile hassas ölçüm ve sinyal uygulama,
3- TÜRKÇE Yazılım ve kolay kullanım,
4- Program yenilendiğinde ücretsiz internetten yayınlama,
5- Harici güç kaynağı olmadan USB'den besleme,
6- Eşdeğer devre çizimi ve kart üzerinden malzemeyi sökmeden
değer okuyabilme özelliği sayesinde daha kolay arıza tespiti.



http://www.protarge.com.tr/Prot%20Ar-Ge_2.htm artos7f1
 
Son düzenleme:
Amerikan cihazı huntron kart test cihazları ile yapacağınız tamirlerde çok kısa süreden cihazın parasını zaten çıkarıyorsunuz. Almışken iyi marka kaliteli cihaz almak daha mantıklı değil mi ? üstelik 4200 dolardan başlıyor fiyatları. çok da pahalı değil.
 
Arkadaşlar bende protek 20 Mhz komponent test özellikli osiloskop var, time/div anahtarını x/y konumuna getiriyorum ch1 volt/div 5 v ch2 2v ve her iki kanal da gnd ayarlı buraya kadar herşey normal fakat V/I grafiklerin hepsini göremiyorum devre üzerinde neyi ölçersem ölçeyim V/I grafiği dikine düz çizgi kısadevre gösteriyor, transistörlerde mosfetlerde ve entegrelerde ki V/I grafiği normal, ama smd kondanstör kutuplu kutupsuz seramik ne olursa olsun hepsi kısadevre sorun ne olabilir yada bu osiloskop işime yaramazmı?
 
Arkadaşlar bende protek 20 Mhz komponent test özellikli osiloskop var, time/div anahtarını x/y konumuna getiriyorum ch1 volt/div 5 v ch2 2v ve her iki kanal da gnd ayarlı buraya kadar herşey normal fakat V/I grafiklerin hepsini göremiyorum devre üzerinde neyi ölçersem ölçeyim V/I grafiği dikine düz çizgi kısadevre gösteriyor, transistörlerde mosfetlerde ve entegrelerde ki V/I grafiği normal, ama smd kondanstör kutuplu kutupsuz seramik ne olursa olsun hepsi kısadevre sorun ne olabilir yada bu osiloskop işime yaramazmı?



Arkadaşım merhaba,

VI eğrilerini yorumlayıp arıza tespiti yapabilmek için bu iş için geliştirilmiş ve üretilmiş ve olan empedans test cihazlarından birini kullanman gerekiyor.Multimetre ile osiloskop arasında nasıl bir fark varsa , osiloskop ile empedans test cihazları arasında da yapısal ve mantıksal farklılıklar var.Empedans test cihazları, içerisinde programlı mikroişlemci yapı barındırıyor ayrıca devreye sınırlı akım ve voltaj uyguluyor.Bence arıza tespiti işine osiloskop ile devam etme, en uygunundan bir empedans test cihazı edinmeye bak.
 
Merhaba arkadaşlar hepinize kolay gelsin iyi çalışmalar. Okan arkadaşım a cevaben evet Vİ testerlar ile gerçekten tamir mümkündür.hatta piyasada çok fazla test cihazı bulunmaktadır -ki aralarında çoğuda kafa karıştıran arkadaşlar düzgün bir vi testerla elektronik olan her kartı tamir edebilirsiniz. Bunlara çoğunlukla sorulan sorularda bilgisayar tamiri kombi kartı tamiri buzdolabı bulaşık çamaşır Mak. Kartı tamiri hatta cep telefonu tamiri vs vs vs bunların hepsini tamir edebilirsiniz ama bilmeniz gereken şey şudur ki aldığınız cihazın volt ve akım sınırının iyi yapılmış olması ve gerekli güveni verebilmesidir. Piyasada türk ve yabancı olarak birçok ürün var ve bizimde elimizde kendimizin yapmış olduğumuz amatör yarı profesyonel ve profesyonel anlamda cihazlar bulunmaktadır. Bu üç kategori ye ayirmamizdaki amaçta fiyat ve ürünü alan kişinin kullanım amacına göre değişmesidir. Bu yazım ticari bir amaç için değildir bilgi amaçlıdır. İsteyen ark. Konu hakkında detaylı bilgide verebilirim. Fakat dediğim gibi alacağınız cihazdan emin olun -ki düzgün ve kesin tamir yapabilin.

Samet_748 bilgisayar tabanlı ürünler bana göre çok fazla tercih sebebi olmamalı çünkü iş ölçüm değerlerine geldiği zaman çoğu noktada eksik ve yetersiz kalıyorlar. Test voltajı + - 10 v bile olmuş olsa 20vluk bir değer ortaya çıkar fakat iş yüksek değerli bir zener diyot ölçmeye geldiği zaman bu noktada istediğiniz verimliliği alamazsın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst