uzaktan enerji izleme

Katılım
28 Ağu 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
herkese merhaba. arakadaşlar askerlik dönüşü iskide elektrik mühendisi olarak işe başladım. bir hafta kadar boş oturduktan sonra müdür bana zor bir iş verdi. iskinin her ilçede şubeleri bulunmaklta. yapmam gereken her şubedeki sayaç değerlerini (elektrik, su, doğalgaz) sıcaklığı, nemi vs iski merkezden takip etmek. jeneratör devrede mi sistemde enerji var mı bunları görebilmek. nasıl yapacağım nerden başlayacağım bilemiyorum. sistemi ben kurmayacağım tabiki projesini hazırladıktan sonra ihale ile yaptıracağız. ancak konuyla alakalı bilgim yok. yol göstermenizi ve yardımcı olmanızı rica ediyorum.
 
Scada sistemi kurman gerekiyor,bunun içinde rtu/plc kullanman,sayaçların rs485,rs232 çıkışlarının olması,sıcaklık ve nem sensörlerinin de I/O rtu/plc üzerine bağlanması gerekir,bütün bu uç birimlerden gelen değerlerin izlenebileceği bir scada programı kullanman gerekir,bu tip bir projeyi hazırlayabilmek için bu işi yapan birkaç firma ile görüşmeni,teknik bilgi almanı sunum yaptırmanı tavsiye ederim,örnek olarak mikrodev,başarı mühendsilik,ideal teknoloji ve mas otomason v.b firmalar ile iletişime geç derim.
 
Bilgileri alacaginiz bölgelerde internet varmi? Bu bölgelerde Plc lerde toplanabilinir. Tabiki her bölgede kaç adet I/O olduğunda önemli sonra internet yada GSM üzerinde sizin scada yada arayüz program üzerinde görebilirsiniz.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
ergin bey için önerim ; Rf sistem yada varsa ethernet üzerinden ilgili bölgelerden master olarak takip bilgisi alınabilir ...


Bende benzer bir konuda yardım istiyorum arkadaşlar , Benim isteğim çalışan bir cihaza (herhangi bir cihaz)
Sadece elektrik hattını baz alarak , çalışıyor - çalışmıyor yada stand by konumda bilgilerine ulaşmak her cihazda data çıkışı olamayabiliyor , Ama çektiği akımdan ref. kullanılarak veya frekans kontrolü ile bu gibi bir bilgi alış verişi yapılabilir diye düşünüyorum . Tabi burda kullanılacak malzeme kuraccağımız sistemde mutlaka yazılım ile haberleşecek ve yazılım üzerinden bize bilgi sağlayacaktır ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst