Uygun Ekran Kartı

Aerrow

Üye
Katılım
8 Eki 2012
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
32
Konum
NETAŞ
Merhaba forum üyeleri,

6-7 sene evvel aldığım toplama bilgisayarımın ekran kartı arızalandı :( Yeni bir ekran kartı almam gerekiyor. Sistemin özellikleri aşağıdaki gibi. Sisteme uygun bir ekran kartı arıyorum. Sanırım ekran kartının veri yolunun (agp, x16 gibi) uyması yetmiyormuş. Sanırım psununda yeterliliği önemliymiş. Burada takılıp kaldım. Mini kasa olduğu için psu biraz düşük. Şimdi üstün bir ekran kartı almaya kalksam hem psuyu hem de kasayı değiştirmem gerekir ki tonlarca masraf. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arızalana ekran kartım : sapphire x1650 pro ekran kartı x16 512 mb 128 bit
Anakart : Asus p5kpl-am se
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.7GHz
Ram : 2 GB 667 Mhz
PSU : 250 watt - redrock atx250

Teşekkürler,
Eray ÖZEN:
 
Bu bilgisayarda oyun oynuyor musunuz yoksa internet girmek, film seyretmek, ofis programları kullanmak gibi düşük işler mi yapıyorsunuz?

Eğer oyun oynamıyorsanız HD 5450 (1 gb gddr3) bir ekran kartı alınabilir. Az güç tükettiği için ekstra güç girişi istemez, yani sisteminizle uyumlu çalışır (mevcut ekran kartı ile reset atma olayı yaşamıyorsanız).

Eğer oyun oynuyorsanız R7 240 (2 gb gddr3) (4 gb'lık versiyonları da var ama gereksiz ve pahalı) veya HD 6570 (1 gb gddr3) bir ekran kartı alınabilir. Bunlar da az güç tüketir. Yalnız R7 240, pci express 3.0 arabirimi ile gelmektedir. Her ne kadar geriye uyumlu dense de sizin anakartınızdaki pci express 1.1 ile sorun çıkarabilir (görüntü gelmemesi gibi). Bunun için mümkünse ya mağazada teşhir ürünü ile deneme yaptırınız ya da internetten alınız ki sıkıntı olursa iade edebilesiniz. Eğer uyumsuzluk problemi olursa diye yerine HD 6570 alabilirsiniz. Bende de benzer anakart ve HD 5670 (6570 ile aynı arabirime sahip) sorunsuz kullanıyorum. Oyunlarda çok bir performans da beklemeyiniz. Güncel oyunları ayar kısarak veya düşük detayda oynabilirisiniz. Eski oyunlarda çok sıkıntı (4-5 senelik) çıkarmaz. Diğer bir önerim de oyun için kullanacaksanız ram miktarını 4 gb yapmaya bakınız. İkinci elden 2 gb ddr2 667 mhz ram bulabilirsiniz.

Verdiğim linklerde birçok model mevcut. sapphire veya msi marka bakabilirsiniz, hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz.
 
Yanıtınız için teşekkürler. Sizin yanıtınızı okumadan 6570 alıp bilgisayara taktım. 1 tanede 2 gb 800 mhz ram taktım. Fakat ekran kartınının driverını kurup çözünürlük ayarlarını yaptıktan bilgisayar kendiliğinden restart attı be ekrana görüntü gelmemeye başladı. Önce ramden diye şüphelendim biri 800 biri 667 diye. Önce birini sonra diğerini çıkartarak test ettim fakat yine görüntü gelmedi. Sonra kabloyu ekran kartından çıkartıp onboarda taktım ve görüntü geldi. Burada ramlerden dolayı olmadığını anladım. Görüntü geldiğinde bu bilgisayara bir ati görüntü bağdaştırıcısı yüklenemedi diye bir hata geldi. Bana driver problemi gibi geldi. Bugün bir bilgisayarcıya götüreceğim. Götürmeden önce sizlerden de fikir almak isterim.
 
bios ekranında mı reset attı yoksa windows açıldıktan sonra mı?

windows ekranında reset attıysa sürücü problemi olabilir. onboard ile windowsa giriniz. AMD'nin sitesinden 15.7.1 sürümlü sürücüyü (32 bit / 64 bit hangi işletim sistemini kullanıyorsanız) indiriniz (Windows XP kullanıyorsanız son sürüm 14.4'tür). Mevcut sürücünün kalıntılarını silmek için de display driver uninstaller'ı indiriniz. İlk önce program ekle/kaldır'dan AMD Catalyst Control Center yazılımını kaldırınız. Daha sonra display driver uninstaller ile sürücü artıklarını temizleyiniz. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra güncel 15.7.1 sürücüsünü kurunuz.

bios ekranında reset atıyorsa güç kaynağında sıkıntı olabilir (yetememe durumu).
 
Merhabalar bilgisayarcıya götürdüm. Sanırım ekran kartında problem var. 20 TL fark ile gigabyte marka nvidia geforce gt420 2 GB/128 bit aldım. Bunda bir problem yok gibi duruyor. Hatta kutsunda min 350 watt yazıyor ama şimdilik sorun çıkarmadı. İleride problem olursa 350 watt bir power suplly takıcam artık. Ekran kartının ısı bilgileri aşağıdaki gibi. Biraz yüksek gibi mi? Arka tarafta pes 2013 çalışıyor.


8bJEkd.png
 
Öncelikle hayırlı olsun. Sürücü kurulumunu nasıl yaptınız? Eski kullandığınız amd sürücünü sildiniz mi? Sıfırdan format mı atıldı? Oyun oynadığınız için normal bu değerler ama sıcaklık sınır değerde. Kasa içi havanlandırması yetersiz olabilir.
 
Teşekkürler. Diğeri silinip bu yüklendi. Kasa içi havalandırmanın yetersiz olabilir. bir tane fan yeri var. Çoksli olduğu için çıkartmıştım. Oraya tekrar takarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst