Ustalık ve Kalfalık belgeleri hakkında yardım?

Ahmet-t

Üye
Katılım
22 Haz 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
merhaba arkadaslar.

ben düz lise terkim ve yaklasık 15 yıldır elektrikçilik yapıyorum.

bundan 3-4 yıl önce acıktan meslek lisesi elektrik bölümüne kayıt yaptırmıstım. yüz yüze egitim sart kosulması yüzünden devam edemedim büyük ihtimalle kaydımı dondurmuslardır.


sizlere sormak istediğim ben 2007 haziran ayında elektrik dükkanı açtım ve 2011 agustos ayına kadar da işlettim. kulagıma gelen bilgi 5 yıl süreyle dükkan çalıstırmıs kişilere ustalık belgesi sınavına girme hakkı veriliyormus bunun dogruluk payı nedir? yada mevzuatın işleyisi gercekte nasıldır.

bu konuyu araştırdım ancak yazılı bir acıklama bulamadım. Bilgisi olan arkadaslardan yardım talep ediyorum durum ciddi.

evlenip antalyaya yerlesmem gerekiyor bir otel de teknik servislik yapmak istiyorum ama ustalık belgesine ihtiyacım var nolur yardım edin.
 
direk ustalık belgesi sınavlarına giremiyorsunuz ilk önce kalfalık belgesine sahip olmanız gerekmekte buda bir usta ögretici devreye giriyor usta ögretici belgesi olan birinin kaydı ile kalfalıga başlamanız gerekmekte burda 3 yıl haftada 1 gün örgün derslerden sonra kalfalık sınavları sonrasında ustalık sınavları oluyor he meslek lisesi mezunu olsaydınız 12 ay mesleginizle ilğili bir yerde calışıp direk ustalık belgesi için başvurabiliyor ve sınavlarına girmeye hak kazanıyorsunuz mevzuat yakında degişmediyse bu şekildedir
 
ben meslek lisesi mezunuyum direk ustalık sınavlarına girdim 2002 yılındaydı
 
Sende çıraklık belgesi var mı? İstanbul da ikamet ediyorsan bilgi açısından yardımcı olabilirim. Konuları sürekli takip edemediğimden özelden mesaj atın.
 
15 senedir calışıyorum diyorsun bunu elektrikci olarak calıştığını belgeleyebilirsen direk ustalık belgesi sınavına girebiliyorsun ama sen yinede bi cıraklık eğitim merkezien bi uğra derim
 
ben meslek lisesi 2011 mezunuyum ustalık belgesi almam için bir yıl çalışmış olmam gerekiyor mu
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst