Merhaba
Ben 9 yıldır UPS seltöründeyim. Emerson da çalışıyorum. Bu iş ayrıcalıktır. Yukarıdaki görüşlere katılmıyorum.

Satış işindesiniz zannederim. Emerson'un Ar-Ge'si yok TRde diye biliyorum.

Biraz açar mısınız, bu sektör hakkında düşünceleriniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba
Evet satışdayım ancak 4 sene servıste calıştım. TR de satış ve satış sonrası hizmetler ve ilgili departmanları var.

İş kısaca söyle; görebileceğiniz en prestijli firmalara hizmet edersin. Kaliteli iş beklentilerine cevap vermek durumundasın , satış da servis de yoğun çalışır, zaman nasıl geçer anlamazsın. Bir bakmışsın 10yıl olmuş.

UPS den beslenen sistemler çok kritik olduğundan senden de o kadar hız ve hassas olman beklenir.

Çok firma yoktur o yüzden oradan oraya atlasan bile senden önce namın gider ;)
 
Merhaba bazı soruarım var.

1- Peki Ar-Ge kısmında çalışma nasıldır? Yeni mezun değil de en iyi okullardan birinden mezun + 2-3 yıl deneyim + yüksek lisans var, güç elektroniği kontrolü, donanım tasarımı konularında bir yıl içinde uzman seviyesine ulaşacağımı düşünüyorum.

2- Bu sektörün Ar-Ge kısmında mühendis sirkülasyonu (işe giren çıkan) çok oluyor mu?

3- Maaş, haftalık çalışma saati konusu nasıl? Öyle 5-10 kişinin çalıştığı bir yer (TRde çok var bunlardan UPS alanında) değil de, Inform, Enel veya Makelsan gibi daha büyük yerler.

4- Mesela şimdi başlasam ne kadar maaşla başlarım? Maaş ve mevki artışları nasıl olur? Mesela ortalama şu kadar sene sonra şu seviyede olur falan.

5- Bir de bu Ar-Ge kısmında sürekli yeni ürün geliştirme mi oluyor? Yoksa ürün iyileştirme mi? Genelde işte mesleki gelişimi sağlayacak bir ortam ve projeler var mı? Mesela ekip içi teknik bilgi beceri paylaşımı ve mentörlük gibi üstünün seni yetiştimesi falan.

Teşekkürler

1- Rahattır, çünkü üretmek yerine kopyalarlar genelde.
2- Maaş ve rahatlıktan dolayı kolay kolay olmaz. Patronlar rakip firmaya geçmemesi için argecileri el üstünde tutarlar.
3- Haftalık 45 saat, fazla mesaiye kalman için baskı olur.
4- Yabancı dil, güç elektroniği, ssh deneyimi vs değişir. Ortalama 2000 ile başlarsın. İşi öğrendikten sonra 1-1,5 yıl sonra zamda ne koparırsan sana kalmış. Mevki artışı kolay kolay olmaz. Ben son dönemlerimde yönetici pozisyonunda olduğumdan kendi maaşım örnek olmaz ama başka arkadaşın maaşından örnek vereyim. 2012 başı başlangıç 1700TL, 2015 başı ayrılırken maaşı 2500TL idi.
5- Kopyalama, tübitak vs destek alarak hiçbir şey üretmeyecek yıllar süren yılan hikayesi projeler. Tecrübeli argeciler istisnalar hariç hiçbir yardımda bulunmazlar, bilgi paylaşmazlar.

Bu arada ben kurtuldum UPS sektöründen :) tavsiyede etmem özellikle Türk firmalarını.

Merhaba
Ben 9 yıldır UPS seltöründeyim. Emerson da çalışıyorum. Bu iş ayrıcalıktır. Yukarıdaki görüşlere katılmıyorum.

Ben 5 yıl çalıştım bir ayrıcalığını görmedim. Emerson Türk firmalarının 5 gömlek üstünde o yüzden memnun olabilirsin sen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst